cykl bezowulacyjny?
-
Zazwyczaj mam bardzo regularne miesiączki, mój cykl trwa 28 dni. Jednak w zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się 4 dni. Przebiegał normalnie, jak zawsze. Dziś jest mój 14 dzień cyklu, a brak jakichkolwiek objawów towarzyszących owulacji. 2-3 dni temu pobolewały mnie jajniki, a śluz był kremowy. Natomiast dziś jest zupełnie sucho i nic mnie nie boli. Mierzę codziennie rano temperaturę i jak do tej pory utrzymuje się w granicach 36,3-36,1. Czy przez tą spóźnioną miesiączkę mogła mi się przesunąć owulacja? Czy to może cykl bezowulacyjny? Staram się o dziecko więc to dla mnie ważna kwestia:-) Proszę o odpowiedzi jeśli ktoś miał podobną sytuację.
-
Wzrost temp. i śluz to oznaki dni płodnych , wiec jeśli ich nie ma, to jest możliwość cyklu bezowulacyjnego. Może też być tak, że jak u większosci z nas stres wywołany staraniem rozlegulował Ci troche cykl i może owulka dopiero będzie. Staraj się zawsze udostępniać swój cykl na OVU wtedy można zajrzeć i coś doradzic , tak niewiele można powiedzieć"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
nick nieaktualny
-
Ulcio masz wyraźny skok i odpowiedni śluzik wiec odpowiedź nasuwa się sama , owulka między 1-3.09 mam nadzieje że ćwiczenia bojowe się odbyły i fasolka będzie staraj się mierzyć temp. regularnie
Liwia u Ciebie trochę trudniej bo śluz na to nie wskazuje a szyjki nie badasz ,więc na moje oko albo owulka była ok.31.08-1.09 albo od wczoraj , jeśli oczywiście teraz temp. będzie się piąć, do tego liwia mierzysz temp. wcześnie wiec nie martw się że temp nie jest zbyt wysoka o 7.00 byłaby zdecydowanie wyższa dla przykładu u mnie dzisiaj bo nie mogłam spać o 5.40 było 36.64 o 6.20 już 36.85 a o 7.00 37.10.. powodzenia dziewczyny.. cykl bezowulacyjny cięzko stwierdzić , niby po temp.jeśli po 6 niższych temp nie ma skoku i caly cykl temp są niskie na mniej więcej jednym poziomie. To jednak nie reguła , to tylko wpływ hormonów na temp. u mnie niby zawsze wykres jest ok a owulki nie ma , sprawdzałam monitoringiem"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
nick nieaktualnyBlysk_kotka wrote:Ulcio masz wyraźny skok i odpowiedni śluzik wiec odpowiedź nasuwa się sama , owulka między 1-3.09 mam nadzieje że ćwiczenia bojowe się odbyły i fasolka będzie staraj się mierzyć temp. regularnie
ja jestem straszny śpioch i wiele razy po prostu zaspałam
można mierzyć temperaturę wtedy o innej porze? -
Witajcie śpiochy! Ja też lubie sobie pospać, ale znalazłam sposób na regularne i punktualne mierzenie temp. Jeden termometr koło łóżka i jeden w łazience, tel. ustawiony codziennie na 7:00, obojętnie gdzie zadzwoni budzik, mam pod ręką termometr Jeśli chodzi o cykle bezow., mierzę temp. od 9m-cy, bywają cykle, że po "czasie na owulację" (tak to sobie nazwałam) temp. utrzymuje się przez dłuższy czas na tym samym niskim poziomie (u mnie to najczęściej 36,2 - 36,3 przez ok 1,5 tygodnia. Po tym rozpoznaję, że to był bezowocny czas. Brak owylacji można głównie rozpoznać przez dłużej utrzymującą się niską temp. Oczywiście kazda z nas ma swoją "niską" tem i swój "dłuższy czas". Nie mogę pokazać Wam wykresu, bo dotychczas zapisywałam swoje obserwacje w programie na tel. Dopiero od tygodnia jestem z Owufriend. Dziś jest mój 5 dzień cyklu. Jak bedę miała co$ ciekawego będę Was informować
-
Cześć dziewczyny:) ja tez już nic nie rozumiem. Od 3 dni mam dni plodne ale robię testy owulacyjne i za każdym razem jedna kreska. Sluzu mało. Na początku był rozciagliwy teraz wodnisty i raczej sucho. Zgłupiałem..... Czy to moze byc cykl bezowulacyjny?
-
Hmmm.... ja mam regularne miesiaczki co 28-30 dni,sluz rozciagliwy i przezroczysty. Jednego cyklu mierzylam sobie temp. i OVU wyznaczylo mi owulacje. Jednak w tym tez cyklu mialam monitoring i okazalo sie ze owulacji nie bylo. W nastepnym cyklu tez nie mialam owulacji,bo mialam monitoring a OVU wyznaczylo ze jest.. Moje cykle sa bezowulacyjne. Jednak OVU sie pomylil
-