X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację cykl bezowulacyjny? ale jak to? :(
Odpowiedz

cykl bezowulacyjny? ale jak to? :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sytuacja jest taka, mam długie cykle, hiperprolaktynemię, niski progesteron, w kwietniu poroniłam.
    Ten cykl: w 19 i 20 dnia owulaki pozytywne, pierwszy raz w życiu 100% pozytywy, kreska testowa mocniejsza od kontrolnej.
    24 dc, teoretycznie 4 dpo usg. Edometrium 8 mm, wygląda na fazę lutealną. Tylko "mały" problem: zatoka Douglasa wolna i nie ma śladu po pęcherzyku. Czyli nie było owulacji? To co to były te sikańce i temperatury? Znaczy na 100% nie jestem w ciaży? Czy jeszcze "coś" się może objawić?

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrola progesteronu 7 dni po ovulacji. Ja bym zrobiła dla sprawdzenia, przyjmując z testy nie kłamały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 00:27

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ciaze to za wcześnie nawet gdyby wtedy ta ovulka byla

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jutro idę, będzie to 6 dzień. jakiej wartości powinnam się spodziewać? u mnie zawsze jest niski, dlatego biorę dupka jak jestem w ciąży, ostatnio w ciąży, którą straciłam miałam go ok. 4 (....), więc było wiadomo, że poronię. Z kolei w pierwszej ciąży miałam proga 8 i ciąża się utrzymała. I niby to 4 i 8 nie wskazywały na to, że owulka mogła być, ale wtedy była, skoro ciąża. Fiksuję już, wszystkie te moje obserwacje wzięły w łeb po tym usg :(

• golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    A na ciaze to za wcześnie nawet gdyby wtedy ta ovulka byla
    Ale ten pęcherzyk gdzieś musiał się podziać, a jego niet. Mógł nie pęknąć i stąd susza w zatoce Douglasowej. Ani żadnego sflaczałego, ani ciałka żółtkowego, nic. Jest szansa na ciążę jeszcze? To moźliwe, że teraz nie widać NIC, a za dwa tygodnie będzie widać pęcherzyk ciążowy?

• Bellakawa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mój gin zawsze powtarza że wydaje mu się ze ovu nie było, ale nigdy nie wiadomo. Doświadczenie nauczyło go pokory.

f2w3dqk3ufds5p3l.png
  • golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa blada, prog 9,78. Pod dzisiejszym wykresem wrzuciłam moje dzisiejsze wyniki (w notce pod dniem), zerknijce i powiedzce, co myślicie - była ta owulacja czy jej nie była? Wysikam dwie kreski za tydzień :(?

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, wydaje mi się, że owu była. Prawie 10 ng/ml to nie jest tragiczny wynik i wskazuje na owu. Bardziej bym martwiła się tą prolaktyną i ja bym jednak skonsultowała z lekarzem wynik, bo z tego co wiem, jak prl nie rośnie po obciążeniu, lub rośnie minimalnie to może to wskazywać na guza przysadki.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • golonat Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale biore Bromka, bo poprzedni był w normie, ale ten po obciążeniu w kosmos. A teraz odwrotnie. Postanowiłam sobie są zmniejszyć Bromka do polowki ;)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, skoro jesteś na Bromergonie, no to co innego. :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ