X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cykle bezowulacyjne a lametta
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne a lametta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Li. Nowa

Wysłany: 25 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, które brałam 10 lat od 9 miesięcy mam cykle bezowulacyjne. Badania hormonalne w normie. Plamię co 2 tygodnie przez 4-5 dni. Dostałam teraz Lamette od 4 dnia cyklu przez 5 dni. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i udało się zajść w ciążę?

• dzenixa Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie w ogóle Lametta nie zadziała przy cyklach bezowulacyjnych. Brałam lamette+clo jednocześnie. Maksymalnie w jednym cyklu pojawiły się 4 pęcherzyki.

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    Od 2020 starania na luzie
    05.22 drożność 🆗
    03.25 start klinika leczenia niepłodności
    13.04 Clostilbegyt+Ovitrrelle
    14.04 I inseminacja ❌ pęcherzyk nie pękł, torbiel czynnościowa, nie zeszła
    05/25 Orgametril 💊
    06/25 II inseminacja?
    ——————————-
    Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
    💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
    On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
    💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle bezowulacyjne, teraz miałam pierwszy cykl stymulowany Lametta, pęcherzyk ładnie urósł, na monitoringu było 18mm w 13dc, po 3 dniach byłam ponownie na monitoringu, który potwierdził owulację prawdopodobnie dzień przed, bo miałam okropny ból jajnika. Także na jednych działa, na drugich nie. Ja brałam 1x dziennie od 2-6dc

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ