X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Cykle bezowulacyjne a lametta
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne a lametta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Li. Nowa

Wysłany: 25 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, które brałam 10 lat od 9 miesięcy mam cykle bezowulacyjne. Badania hormonalne w normie. Plamię co 2 tygodnie przez 4-5 dni. Dostałam teraz Lamette od 4 dnia cyklu przez 5 dni. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i udało się zajść w ciążę?

• dzenixa Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie w ogóle Lametta nie zadziała przy cyklach bezowulacyjnych. Brałam lamette+clo jednocześnie. Maksymalnie w jednym cyklu pojawiły się 4 pęcherzyki.

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    Od 2020 starania na luzie
    05.22 drożność 🆗
    22/23 - 7 cykli stymulowanych ❌ przerwa w cyklach stymulowanych na leczenie ŁZS u męża, ale nadal się staramy na luzie.
    03.25 start klinika leczenia niepłodności
    Kwiecień planowana inseminacja
    ——————————-
    Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
    💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
    On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
    💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle bezowulacyjne, teraz miałam pierwszy cykl stymulowany Lametta, pęcherzyk ładnie urósł, na monitoringu było 18mm w 13dc, po 3 dniach byłam ponownie na monitoringu, który potwierdził owulację prawdopodobnie dzień przed, bo miałam okropny ból jajnika. Także na jednych działa, na drugich nie. Ja brałam 1x dziennie od 2-6dc

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ