X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy bol piersi dzien po owulacji oznacza niepłodnośc?
Odpowiedz

czy bol piersi dzien po owulacji oznacza niepłodnośc?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bebetka Nowa

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam takie pytanie. W dniu kiedy mam miec domniemana owulacje odczuwam silny bol jajnika . Po tym czasie jakies mniej wiecej 24h zaczynaja mnie bolec piersi i zaczyna sie tzw pms ,ktory konczy sie dzien przed miesiaczka . Zakladajac ,ze piersi bola przez wysoki progesteron a taki hormon wytwarza cialko żółte to moge powiedziec ,ze jestem juz nie plodna w ten dzien ? Pytam dlatego ,ze zawsze tak myslalam a teraz sie okaze czy slusznie bo uprawialam seks bez zabezpieczenia . Właśnie dzien po bólu jajnika po tym jak zaczęły boleć mnie piersi . Co myslicie?

bebetka
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja mam podobny problem. W środę miałam szczyt śluzu płodnego i pozytywny test owulacyjny, wtedy właśnie współżyliśmy z mężem. W czwartek silnie bolał mnie prawy jajnik i byłam bardzo wzdęta. Myślę, że wtedy właśnie doszło do owulacji. Ból jajnika był na tyle nieprzyjemny, że o współżyciu nie było mowy. Od wczoraj mam powiększone i tkliwe piersi. Nie wiem czy to dobrze, staramy się o dziecko. Na początku lutego zrobiłam badanie prolaktyny i wyszło mi 924 mIU/l przy normie 102-496 mIU/l. Może to przez ten hormon? Sama już nie wiem. Słyszałam, że kiedy jest podwyższony może nie dochodzić do owulacji i mogą być nieregularne cykle. Dziwi mnie to wszystko bo mam potwierdzane owulacje na monitoringu, a cykle mam regularne. Ktoś pomoże?

Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
    październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
    grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
    styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
    styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
    AMH - 5,06
    kwiecień, maj IUI :(
    czerwiec Lametta 1x1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ