X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy bol piersi dzien po owulacji oznacza niepłodnośc?
Odpowiedz

czy bol piersi dzien po owulacji oznacza niepłodnośc?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bebetka Nowa

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam takie pytanie. W dniu kiedy mam miec domniemana owulacje odczuwam silny bol jajnika . Po tym czasie jakies mniej wiecej 24h zaczynaja mnie bolec piersi i zaczyna sie tzw pms ,ktory konczy sie dzien przed miesiaczka . Zakladajac ,ze piersi bola przez wysoki progesteron a taki hormon wytwarza cialko żółte to moge powiedziec ,ze jestem juz nie plodna w ten dzien ? Pytam dlatego ,ze zawsze tak myslalam a teraz sie okaze czy slusznie bo uprawialam seks bez zabezpieczenia . Właśnie dzien po bólu jajnika po tym jak zaczęły boleć mnie piersi . Co myslicie?

bebetka
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja mam podobny problem. W środę miałam szczyt śluzu płodnego i pozytywny test owulacyjny, wtedy właśnie współżyliśmy z mężem. W czwartek silnie bolał mnie prawy jajnik i byłam bardzo wzdęta. Myślę, że wtedy właśnie doszło do owulacji. Ból jajnika był na tyle nieprzyjemny, że o współżyciu nie było mowy. Od wczoraj mam powiększone i tkliwe piersi. Nie wiem czy to dobrze, staramy się o dziecko. Na początku lutego zrobiłam badanie prolaktyny i wyszło mi 924 mIU/l przy normie 102-496 mIU/l. Może to przez ten hormon? Sama już nie wiem. Słyszałam, że kiedy jest podwyższony może nie dochodzić do owulacji i mogą być nieregularne cykle. Dziwi mnie to wszystko bo mam potwierdzane owulacje na monitoringu, a cykle mam regularne. Ktoś pomoże?

Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
    październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
    grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
    styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
    styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
    AMH - 5,06
    kwiecień, maj IUI :(
    czerwiec Lametta 1x1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ