Czy OF dobrze wyznaczył mi owu?
-
Dziewczyny, mam problem. OF wyznaczył mi owu wg schematu, koleżanka moja jednak uparcie twierdzi, że owu miałam dopiero 30dc. Co o tym myślicie? Dodam, że śluzy płodne miałam na pewno w zaznaczonym okresie. Do tego 11dc miałam pęcherzyk na lewym jajniki 13mm. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. Życzę Wam wszystkim zieloności!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:06
-
Daisy wrote:Dziewczyny, mam problem. OF wyznaczył mi owu wg schematu, koleżanka moja jednak uparcie twierdzi, że owu miałam dopiero 30dc. Co o tym myślicie? Dodam, że śluzy płodne miałam na pewno w zaznaczonym okresie. Do tego 11dc miałam pęcherzyk na lewym jajniki 13mm. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. Życzę Wam wszystkim zieloności!
Nie można owulacji stwierdzać na podstawie skoku temp. bez uwzględniania szczytu śluzu a po za tym nie zawsze na drugi dzień po owulacji jest skok temp. może być kilka dni przed jak i kilka dni po.
Dnia owulacji nie da się wyznaczyć bez USG i też nie ma sensu usilnie starać się go wyznaczyć bo ważne jest aby wiedzieć kiedy są dni najbardziej płodne i działać. Owulka może wyst. od 3 dni przed do 3 dni po szczycie śluzu więc lepiej wiedzieć kiedy jest szczyt sluzu i kiedy jest prawdziwy skok nad linie podstawową jak ktos ma problem z wyznaczeniem jej to zapraszam do moich porad pamiętnikowych tam są potrzebne informacje i podane przykłady wykresów. Link jest poniżej w moim podpisie nad suwaczkiem. -
Niestety nie wiem kiedy byl szczyt sluzu - bylismy w tym czasie na urlopie i nie przygladalam sie az tak kilka razy dziennie bo zwyczajnie nie mialam takiej mozliwosci Na usg w 11dc gin mowila ze sluz zaczyna sie robic plodny i ze 15dc mam zaczac robic testy owu. Zaczelam ciut wczesniej, 18dc prawie identyczne dwie kreski, 19dc juz slabsza. Nie odznaczalam bo ponoc liczy sie gdy sa identyczne .
Vanessa dziekuje - wroce znowu do Twoich wpisow
Pozostaje mi czekac..bije sie z myslami czy jechac rano na bete.
Dziekuje za cenne informacje.
-
Pierwszy dzień fl masz 22 dc czyli nie tak jak OF pokazuje.
Pracujesz zmianowo i dlatego takie różnogodzinne pomiary? Temp potwierdza wystąpienie owulacji -
Od 11 dc do 30 dc to za długo pęcherzyk byłby za duży musiaka być wcześniej i na pewno czułaś ból jajnika:-)
-
frania wrote:
Tylko monit prawdę ci powie -
Daisy wrote:Dziewczyny, mam problem. OF wyznaczył mi owu wg schematu, koleżanka moja jednak uparcie twierdzi, że owu miałam dopiero 30dc. Co o tym myślicie? Dodam, że śluzy płodne miałam na pewno w zaznaczonym okresie. Do tego 11dc miałam pęcherzyk na lewym jajniki 13mm. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. Życzę Wam wszystkim zieloności!
-