X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy OF dobrze wyznaczył mi owu?
Odpowiedz

Czy OF dobrze wyznaczył mi owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. OF wyznaczył mi owu wg schematu, koleżanka moja jednak uparcie twierdzi, że owu miałam dopiero 30dc. Co o tym myślicie? Dodam, że śluzy płodne miałam na pewno w zaznaczonym okresie. Do tego 11dc miałam pęcherzyk na lewym jajniki 13mm. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. Życzę Wam wszystkim zieloności! :)

6ee704199781866763c9dd180ea50291.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:06

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje niedoświadczone oko, też mi się wydaje, że 30dc, ale ten śluz....niech ktoś mądrzejszy w temacie się wypowie...

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dziewczyny, mam problem. OF wyznaczył mi owu wg schematu, koleżanka moja jednak uparcie twierdzi, że owu miałam dopiero 30dc. Co o tym myślicie? Dodam, że śluzy płodne miałam na pewno w zaznaczonym okresie. Do tego 11dc miałam pęcherzyk na lewym jajniki 13mm. Będę wdzięczna za pomoc w interpretacji. Życzę Wam wszystkim zieloności! :)

Moim zdanie owulki nie było 30 dc. Była mniej więcej w okresie śluzu płodnego. A był ten śluz w któryś dzień najlepszy? bo to bardzo ważne info. Ale tak na marginesie te temp. trochę za często spadały na linie podstawową (OF jej nie wyznacza) i pojawiło sie plamienie a to może wskazywać na problemy z progesteronem.
    Nie można owulacji stwierdzać na podstawie skoku temp. bez uwzględniania szczytu śluzu a po za tym nie zawsze na drugi dzień po owulacji jest skok temp. może być kilka dni przed jak i kilka dni po.
    Dnia owulacji nie da się wyznaczyć bez USG i też nie ma sensu usilnie starać się go wyznaczyć bo ważne jest aby wiedzieć kiedy są dni najbardziej płodne i działać. Owulka może wyst. od 3 dni przed do 3 dni po szczycie śluzu więc lepiej wiedzieć kiedy jest szczyt sluzu i kiedy jest prawdziwy skok nad linie podstawową jak ktos ma problem z wyznaczeniem jej to zapraszam do moich porad pamiętnikowych tam są potrzebne informacje i podane przykłady wykresów. Link jest poniżej w moim podpisie nad suwaczkiem.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem kiedy byl szczyt sluzu - bylismy w tym czasie na urlopie i nie przygladalam sie az tak kilka razy dziennie bo zwyczajnie nie mialam takiej mozliwosci :( Na usg w 11dc gin mowila ze sluz zaczyna sie robic plodny i ze 15dc mam zaczac robic testy owu. Zaczelam ciut wczesniej, 18dc prawie identyczne dwie kreski, 19dc juz slabsza. Nie odznaczalam bo ponoc liczy sie gdy sa identyczne :/.
    Vanessa dziekuje - wroce znowu do Twoich wpisow :)
    Pozostaje mi czekac..bije sie z myslami czy jechac rano na bete.
    Dziekuje za cenne informacje.

• frania Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziewczyny mam prośbę! Czy mogłybyście zerknąć czy OF mniej więcej dobrze wyznaczył mi owulację? Szczyt śluzu miałam 2.03 i wcześniej zastanawiałam się czy jednak ten cykl nie będzie bez owulacyjny, a jednak tempka skoczyła :)

fb8ac345db8097be3960450278cfe2b6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 09:29

• vanessa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień fl masz 22 dc czyli nie tak jak OF pokazuje.
    Pracujesz zmianowo i dlatego takie różnogodzinne pomiary? Temp potwierdza wystąpienie owulacji :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 11 dc do 30 dc to za długo pęcherzyk byłby za duży musiaka być wcześniej i na pewno czułaś ból jajnika:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania wrote:
    Hej!
    Dziewczyny mam prośbę! Czy mogłybyście zerknąć czy OF mniej więcej dobrze wyznaczył mi owulację? Szczyt śluzu miałam 2.03 i wcześniej zastanawiałam się czy jednak ten cykl nie będzie bez owulacyjny, a jednak tempka skoczyła :)

fb8ac345db8097be3960450278cfe2b6.png

Tylko monit prawdę ci powie :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • frania Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za sprawdzenie :)
    tak, jestem pielęgniarką i pracuję na zmiany :)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To załatw sobie monit :-) i wiesz wszystko :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

powiem ci ze sklanialabym sie do kolezanki zdania ewidentnie mi wyglada na 30dzien cyklu owu////

V8GJp2.pngZtiMp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ