X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy to cykl bezowulacyjny?
Odpowiedz

Czy to cykl bezowulacyjny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wykresu.

Na moim wykresie następuje skok temperatury, jednak jest on bardzo niski. Jest to mój 3 miesiąc z obserwacji temperatury (1 miesiąc z OvuFriend) i po owulacji zazwyczaj temperatury utrzymywały się na poziomie 36,7-36,8. Cykle 28/29 dni, owulacja zazwyczaj 13/14 dc. Ponadto w tym cyklu nie miałam silnego bólu owulacyjnego, który rejestrowałam we wcześniejszych miesiącach. Test owulacyjny wyszedł pozytywny tylko w jednym dniu, a do tej pory były to 2 lub 3 dni.
    Jedyną różnicą, którą mogę wskazać to mierzenie temperatury godzinę wcześniej niż w poprzednich miesiącach, ale czy to może mieć tak duży wpływ na temperaturę? Mierzę tak samo jak dotychczas, tym samym termometrem, oralnie, w tym samym miejscu.

Czy to może wskazywać na cykl bezowulacyjny? wiem, że 100% pewności da mi monitoring albo ciąża, ale jestem ciekawa czy są to przesłanki do takich podejrzeń.

Z góry dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:02

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ