X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy to powód do niepokoju?
Odpowiedz

Czy to powód do niepokoju?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cinka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Na wstępie zaznaczę, że mam dość długie, ale regularne cykle (co 33-34 dni). Nigdy nie mialam plamień okoloowulacyjnych, a olwulacja zazwyczaj była około 20-21 dnia. W tym miesiącu 16 dc zobaczyłam w śluzie kilka nitek krwi, a on sam był lekkoróżowy. Nie martwiłam się tym specjalnie, jednak dzisiaj (23 dc) ponownie pojawił się zabarwiony śluz, nitki krwi oraz taki mały skrzepik (nie większy niż 5mm). Trochę mnie to zaniepokoiło. Przez pół roku monitorowałam cykle i nic podobnego się nie działo, a to jest pierwszy cykl, w którym odpuściłam monitoring.

Czy ta sytuacja to powód do niepokoju? Co mogłoby to być?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ