czy w końcu owulacja?
-
Hej po pół roku w końcu testy owulacyjne wyszły pozytywne.... wczoraj 2 mocne krechy i dzisiaj tez ...oczywiście lekkie kłócie jajników jest ale....w 17 dniu cyklu wyszedł test pozytywny czyli owulacja sie zbliza...cykle mam 30 dni czy to nie za pozno na owulacje? I dodam ze sluz mam kremowy..i rzadki...czy zajście w ciąże jest mozliwe??Pomocy bo bym chciała w końcu zajśćAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Przy każdym sluzie w pewnym sensie sa szanse.
Ten moze byc mniej płodny (chociaż jak jest dość rzadki to moze byc i kremowy i będzie bardziej płodny ) ale jednak śluz oznacza jakas tam płodność
Co do dnia owulacji -pisze do Ciebie osoba z maluchem w brzuchu z 18dc także nie poddawaj się, oczywiście ze jest możliwe mieć i owulację (owocna) i 30 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:07
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
dzieki...podnosicie mnie na duchu... to juz 6 miesiąc starań i szczerze to juz miałam dosyć...ciagle tej owulacji brakowało,... po tabsach jestem wiec chyba organizm sie unormował...dzisiaj mojemu znowu nie odpuszcze hehe nie ma bata słuchajcie a jesli wczoraj był pozytywny test owulacyjny a teraz juz sie rozni kolorem to i tak liczy sie ten pierwszy test pozytywny tak??Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
to znaczy,że wczoraj byłaś przed owulacją a dziś już po zrób sobie za 7 dni badanie progesteronu, będziesz wiedziała jakiej jakości jest owulacja itp. To zawsze da jakiś pogląd po takim czasie.
Ja 5 lat bałam różne tabsy anty i mam owulacje a to mój 7 cykl Pierwsze trzy miesiące były takie zawirowane ale u mnie inne problemy się pojawiły. Anty nie mają tu nic do rzeczy, moja koleżanka zaszła zaraz po odstawieniu w tym samym miesiącu Zależy od organizmu, od tego co było przed antykoncepcją i co tam się w organizmie podziało -
Agulaa30 wrote:dzieki...podnosicie mnie na duchu... to juz 6 miesiąc starań i szczerze to juz miałam dosyć...ciagle tej owulacji brakowało,... po tabsach jestem wiec chyba organizm sie unormował...dzisiaj mojemu znowu nie odpuszcze hehe nie ma bata słuchajcie a jesli wczoraj był pozytywny test owulacyjny a teraz juz sie rozni kolorem to i tak liczy sie ten pierwszy test pozytywny tak??
Pozytywny test jest wtedy kiedy kreska testowa jest co najmniej takiego samego koloru co kontrolna. Albo mocniejsza.
Jesli na drugi dzień jest słabsza znaczy ze pik hormonu LH stymulującego do owulacji sie odbył. Od tego czasu najczęściej 24-36h po występuje owulacja. Ale żeby nie bylo tak dobrze - test owulacyjny nie daje pewności czy owulacja sie odbędzie. Tutaj na ratunek obserwacji przychodzi badanie temperatury, bo po owulacji temperatura ciała idzie do góry, a gdy to bylo tylko podejście do owulacji to zostanie mniej więcej na tym samym poziomie. Dlatego same testy nie są aż tak fajnehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
wiem wiem wczoraj była nawet mocniejsza testowa od kontrolnej.. 2 razy aż zrobiłam po kilku godzinach zeby sie przekonać...dzisiaj juz testowa jest słaba .... nie mierze temperatury...wczoraj jedynie i miałam 36.7 dzisiaj 36.3 czyli chyba spadła na owulacje..zobaczymy jak sie jutro podniesie... po prostu po kilku miesiacach mierzenia ..odpusciłam sobie ..Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Agulaa30 wrote:wiem wiem wczoraj była nawet mocniejsza testowa od kontrolnej.. 2 razy aż zrobiłam po kilku godzinach zeby sie przekonać...dzisiaj juz testowa jest słaba .... nie mierze temperatury...wczoraj jedynie i miałam 36.7 dzisiaj 36.3 czyli chyba spadła na owulacje..zobaczymy jak sie jutro podniesie... po prostu po kilku miesiacach mierzenia ..odpusciłam sobie ..
Rozumiem
Jesli wczoraj była mocna krecha a dzisiaj słabsza to wczorajszy uznaje sie za pozytywny
Tak wiec powodzenia i jak będziesz chciała pochwal się za jakiś czas co tam u Ciebiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -