X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy wszystko jest prawidłowo?
Odpowiedz

Czy wszystko jest prawidłowo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Dziewczyny - to jest pierwszy cykl, kiedy mierzę temperaturę, dlatego potrzebuję pomocy w interpretacji wyniku. Mam cykle zazwyczaj 30 dniowe, temperaturę mierzę o godzinę 4:50 (codziennie), tym samym termometrem.

Miesiączka zaczęła się 14 grudnia. Nie będę podawać temperatury w czasie okresu, bo chyba ona (z tego co czytałam), to się nie liczy.

19.12. - 36, 1
    20.12 - 36, 2
    21.12 - 36,2
    22.12 - 36, 1
    23. 12 - 36, 3
    24. 12 - 36,0
    25. 12 - 36, 1
    26.12 - 36,0
    27. 12 - 36, 1
    28. 12 - 36, 1
    29. 12 - 36, 2
    30. 12 - 36, 3
    31. 12 - 36, 3
    01.01 - nie zmierzona (sylwester)
    02. 01 - 36, 6 (wzrost)
    03. 01 - 36, 4

Na razie tyle. Czy wszystko przebiega dobrze? Zmartwiłam się tym dzisiejszym spadkiem. Bardzo proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję!

Martyna
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek temperatury może świadczyć o zagnieżdżeniu zarodka :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do zagniezdzenia dochodzi od 7-10 dni po owulacji wiec to nie mozliwe bo nie masz az tylu wysokich temperatur jak narazie u Ciebie 2.01 jest wyzsza temperatura pózniej spada ale wazne jaka była dzisiaj temperatura? jesli znowu spadła to znaczy ze do owulacji jeszcze nie doszło

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Martynaz Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj była 36,7

Martyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Jestem na forum po raz pierwszy.Mam taki proble.Mianowicie po 6 latach brania tabletek przyszedl czas na dziecko.Myslałam,że po odstawieniu nie będę miała wiekszych problemów.Niestety myliłam się.Po odstawieniu czekałam 6 tyg na @,nie przychodziła więc udałam się do mojej gin.Diagnoza 2 torbiele,dostałam orgametril na wywołanie, @pojawiła się po odstawieniu.Nastepne cykle były różne.Po 3 m-cach znowu poczułam ,że coś jest nie tak.Diagnoza-torbiel.Znowu orgametril i @ przyszła.To było w listopadzie.Potem po ok.1,5 tyg. pojawiła się @,inna niz normalne(Brunatna ze śluzem nie tak obfita).W grudniu znowu wizyta,torbieli nie ma.Gin stwierdziła,że mogę mieć cykle bezowulacyjne,podobno po tabsach tak się dzieje.Załamałam się.3 i 4 stycznia(17-18 dc) zrobiłam testy owulacyjne,kreska testowa bardzo mocna.Zaczelismy z mężem starania.Dziś jest 23 dzień cyklu.Nie wiem co się dzieje :( Czy zajdę w ciążę??Boli mnie podbrzusze,czasami kłują jajniki.Co to może oznaczać?Czy któraś z was miała podobne problemy?Co mam robić??Wizyta dopiero 27 stycznia.Proszę o pomoc

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jesteś dopiero kilka dni po owu jeśli miała miejsce, bo przecież wzrost LH to nie jest pewna owulka. A jak temperatura? Wzrosła? Program wyznaczył owulkę? Tak czy siak na pewno na wcześnie na jakieś oznaki ciąży, choć życzę Ci oczywiście zielonej kropy :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ