czy wyjatkowo dlugie cykle zawsze sa bezowulacyjne?
-
co jesli kobieta nie ma okresu od dawna? mam na mysli nie 35-40 dni tylko np moja sytuacje gdzie cykl juz ma ponad 80 dni.Czy to oznacza ze do krwawienia na pewno nie bedzie juz owulacji? i moze wystapic dopiero w kolejnym cyklu czy sa przypadki gdzie kobiety nie mialy z jakichs przyczyn okresu po kilka miesiecy a w ciaze zaszly wlasnie w tym cyklu gdzie go nie bylo?
-
nick nieaktualnyKochana, myślę, że nie powinnaś dłużej czekać tylko trzeba iść do lekarza i miesiączkę wywołać. Też miewam takie dłuuuugaśne cykle i już nie raz zebrałam ochrzan od ginekologa, że nie przyszłam wcześniej. Byłam ostatnio na konferencji o tematyce płodności i pewien prof. mówił,że zna przypadki owulacji w 80 czy nawet 90 dc (!) i w dodatku poczęcia dziecka w takim cyklu, ale to rzadkość. To jest Twój pierwszy taki cykl czy historia się powtarza?
-
Ja przed ciążę miałam takie długaśne cykle (jakieś 60 dni) i własnie w takim długim cyklu zaszłam w ciąże, więc jest to możliwe. Niestety poroniłam, ale nie wiem czy to miało coś wspólnego z tymi długimi cyklami. Dodam, że po poronieniu jakoś okres mi się unormował i trwa około 30 dni. Tylko, że teraz nie mogę coś zajść w ciążeLaura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
przy moim cyklu 92 dniowym i mega cienkim endometrium + zero plodneg sluzu to na ciaze nie licze
mam nadzieje ze owulkacja wroci po wywolanym okresie
a ile czasu sie starasz? robilas badania hormonalne?
podobno 25-35% jest szans zajscia w miesiecu przy wspolzyciu w dniach plodnych jak sie nie ma problemow, wiec wcale to nie takie proste i niestety trzeba byc cierpliwym:)
chociaz znam takie dziewczyny ktore zaszly w 1 czy 2 cs i to byly osoby po 30 -
Staram się już 4 miesiące. Po poronieniu robiłam badania hormonalne i wszystko było ok. Tylko strasznie schudłam po tym poronieniu, wiadomo bo to było traumatyczne przeżycie. Teraz staram się przytyć, bo lekarz twierdzi, ze przez to nie mogę zajść w ciąże.
Poza tym ta moja pierwsza ciąża to była wpadka, bo myślałam, ze skoro tak rzadko mam okres to pewnie nie mogę zajść w ciąże Tak wiec zaszłam w pierwszym cyklu starań.
Od tego cyklu zaczęłam mierzyć sobie temperaturę i wychodzi na to, że to będzie cykl bez owulacyjny. Może po prostu za bardzo się spinam.
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Na pocieszenie dla innych dziewczyn napiszę
Ja ostatni cykl miałam też długi, dopiero w 42 dc zauważyłam śluz meega płodny i szyjkę bardzo otwartą. Podjęliśmy z mężem starania i udało się! Teraz już jestem w 39 tygodniu i zaraz rodzę, więc późna owulacja nie oznacza gorszej owulacji, a w nawet bardzo długich cyklach zdarza się piękna i owocna owulacja
Z córcią też jest wszystko w porządku, pięknie się rozwijała całą ciążę
Jedyny problem to termin porodu ! Sama nie wiem kiedy mam rodzić przez to wszystko Jeden termin miałam na 13.01 licząc od daty ostatniej miesiączki, kolejny z usg dopiero na 08.02 i tak siedzę jak na szpilkach ....
-