X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację czy wyjatkowo dlugie cykle zawsze sa bezowulacyjne?
Odpowiedz

czy wyjatkowo dlugie cykle zawsze sa bezowulacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jesli kobieta nie ma okresu od dawna? mam na mysli nie 35-40 dni tylko np moja sytuacje gdzie cykl juz ma ponad 80 dni.Czy to oznacza ze do krwawienia na pewno nie bedzie juz owulacji? i moze wystapic dopiero w kolejnym cyklu czy sa przypadki gdzie kobiety nie mialy z jakichs przyczyn okresu po kilka miesiecy a w ciaze zaszly wlasnie w tym cyklu gdzie go nie bylo?

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, myślę, że nie powinnaś dłużej czekać tylko trzeba iść do lekarza i miesiączkę wywołać. Też miewam takie dłuuuugaśne cykle i już nie raz zebrałam ochrzan od ginekologa, że nie przyszłam wcześniej. Byłam ostatnio na konferencji o tematyce płodności i pewien prof. mówił,że zna przypadki owulacji w 80 czy nawet 90 dc (!) i w dodatku poczęcia dziecka w takim cyklu, ale to rzadkość. To jest Twój pierwszy taki cykl czy historia się powtarza?

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam wczoraj:) duphaston przepisal.Dzisiaj zaczynam brac.
    89 dc wiec porazka:/
    nigdy w zyciu nie mialam czegos takiego.Mam krotkie cykle srednio 25 dniowe czasem krotsze
    ale bralam 8 miesiecy tabletki anty i po odstawieniu taki cyrk

16uddqk30vgif7kq.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążę miałam takie długaśne cykle (jakieś 60 dni) i własnie w takim długim cyklu zaszłam w ciąże, więc jest to możliwe. Niestety poroniłam, ale nie wiem czy to miało coś wspólnego z tymi długimi cyklami. Dodam, że po poronieniu jakoś okres mi się unormował i trwa około 30 dni. Tylko, że teraz nie mogę coś zajść w ciąże :(

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy moim cyklu 92 dniowym i mega cienkim endometrium + zero plodneg sluzu to na ciaze nie licze
    mam nadzieje ze owulkacja wroci po wywolanym okresie
    a ile czasu sie starasz? robilas badania hormonalne?
    podobno 25-35% jest szans zajscia w miesiecu przy wspolzyciu w dniach plodnych jak sie nie ma problemow, wiec wcale to nie takie proste i niestety trzeba byc cierpliwym:)
    chociaz znam takie dziewczyny ktore zaszly w 1 czy 2 cs i to byly osoby po 30

16uddqk30vgif7kq.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się już 4 miesiące. Po poronieniu robiłam badania hormonalne i wszystko było ok. Tylko strasznie schudłam po tym poronieniu, wiadomo bo to było traumatyczne przeżycie. Teraz staram się przytyć, bo lekarz twierdzi, ze przez to nie mogę zajść w ciąże.
    Poza tym ta moja pierwsza ciąża to była wpadka, bo myślałam, ze skoro tak rzadko mam okres to pewnie nie mogę zajść w ciąże :P Tak wiec zaszłam w pierwszym cyklu starań.

Od tego cyklu zaczęłam mierzyć sobie temperaturę i wychodzi na to, że to będzie cykl bez owulacyjny. Może po prostu za bardzo się spinam.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi z powodu poronienia. tez chyba sprobuje mierzyć temperature. tylko jak dostane ten cholerny okres.na pewno stres i taka napinka nie pomagają. to dlatego tak wiele ciąż jest z wakacji

16uddqk30vgif7kq.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie dla innych dziewczyn napiszę :)
    Ja ostatni cykl miałam też długi, dopiero w 42 dc zauważyłam śluz meega płodny i szyjkę bardzo otwartą. Podjęliśmy z mężem starania i udało się! Teraz już jestem w 39 tygodniu i zaraz rodzę, więc późna owulacja nie oznacza gorszej owulacji, a w nawet bardzo długich cyklach zdarza się piękna i owocna owulacja ;)
    Z córcią też jest wszystko w porządku, pięknie się rozwijała całą ciążę :)
    Jedyny problem to termin porodu ! Sama nie wiem kiedy mam rodzić przez to wszystko :) Jeden termin miałam na 13.01 licząc od daty ostatniej miesiączki, kolejny z usg dopiero na 08.02 :/ i tak siedzę jak na szpilkach ....

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze dziecko poczęte w 36dc drugie w 44dc

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ