Dupsaston -owulacja
-
To może mi tu któraś z Was powie,czy zauważyłyście przy duphastonie znaczne pogorszenie cery? Już nie mam pomysłu co może mi psuć stan skóry a wydaje mi się,że odkąd wspomagająco biorę d. tak właśnie mam
-
Nie, nie zauważyłam żebym jakoś specjalnie przytyła podczas brania dupka ja od dr mam info,że dupek właśnie nie blokuje (a luteina już tak). Może są tu Dziewczyny z jakimś doświadczeniem w tym obszarze i się z nami nim podzielą
-
melba wrote:Nie, nie zauważyłam żebym jakoś specjalnie przytyła podczas brania dupka ja od dr mam info,że dupek właśnie nie blokuje (a luteina już tak). Może są tu Dziewczyny z jakimś doświadczeniem w tym obszarze i się z nami nim podzielą
Moze opowiedz o sobie po krótce? -
SanKwt wrote:No mam nadzieje ze ktos dołączy bo naraziw cisza;)
Moze opowiedz o sobie po krótce?
Kluczowe info mam w opisie do tej pory duphaston na niewiele się zdał. Czasem zastanawiam się na ile jest sens go brać. Tzn. z jednej str. miewam dość niski progesteron w II fazie i dlatego dr mi zabezpiecza 'jakby jednak się udało', ale czasem stwierdzam,że bez sensu ładuję w siebie chemię. -
SanKwt wrote:No ja zaczynam brac w tym cyklu i boje sie ze zablokuje bo wiele osob o tym mowi ,
a nie dostałaś zalecenia, żeby stosować go po owu?? mi doktorek przepisał do 16dc już po owu i wtedy nie ma co blokować, bo już jesteś po.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
witam wita, ja biorę dupka pierwszy cykl, który jak widać okazał się bezowocny. po odstawieniu po 10 dniach w drugiej fazie temperatura spadła i czekam na @. ogólnie czułam nie czułam wielkiej różnicy podczas stosowania a normalnego cyklu, myślałam że będą mnie od niego bolały bardziej piersi, jednak nic się w tym kierunku nie zmieniło. może bardziej spuchłam przed @ i pod koniec stosowania czułam mega wielkiego wku*wa. to był dramat, nie poznawałam sama siebie, do wszystkich się czepiałam o byle co. no ale jak prog spada zawsze się ma podobno zły humor a jak już spada jak jest podrasowany to już wtedy z wielkim jebut i stąd się to bierze.
czekam kiedy teraz będzie @ żeby sobie policzyć kiedy mam zacząć brać znowu. zawsze zaczynam 16dc po owu. także jeśli ktoś ma jeszcze doświadczenia z nim to chętnie się czegoś dowiem, czy komuś pomógł zajść w ciążę, przy jakim poziomie proga bierzecie, jakie objawy.
pozdrawiam miłego dniapoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Ja z dupkiem mam do czynienia już od dłuższego czasu. Moje cykle wariują. Bywa że po owu mam wysoki progesteron, ale i bywa niski, stąd mam zalecenie suplementowania 'w razie czego'. Fakt jest taki,że w pewnym momencie myślałam,że mi cycki z bólu odpadną ale to miałam takie 2-3 cykle. I minęło (może przez picie miovarianu? Czytałam gdzieś,że komuś pomógł jeśli chodzi o ból piersi przed @).
-
nick nieaktualnyWitam,
dostałam Dupka pierwszy raz w zeszłym cyklu- nagminne plamienia przez cały cykl. Zbadana prolaktyna: 37, progesteron u mnie nie szalał i był średnio na poziomie 11.
Dupek brany 16-25dc, nic nie opóźnił. @ przyszła o czasie- zawsze przychodzi. Cykle mam regularne. Więc mi przepisywany wyłącznie na te plamienia i żeby wspomóc fl.
W tym cyklu co go zaczęłam brać, brałam też Norprolac na zbicie prolaktyny.
Teraz kolejny cykl z Dupkiem, i pierwszy z potwierdzoną owulacją na 100%- i usg i progesteronem (ponad 16).
Dupka biorę zawsze po skoku temperatury już i przeważnie do tego 16dc się wyrabiam ze skokiem temperatury.
Co mogę powiedzieć- wcześniejsze wykresy kiepskie. Jestem ogólnie niskotemperaturowcem, ale te wykresy dawały znać, że ciałko żółte w II fazie nie domaga, że niski progesteron i wysoka prolaktyna.
Wszystko zbiłam w przeciągu niecałych 2/3 tygodni brania leków i obecny cykl cudowny i z wynikami i z monitoringami i z temperaturą.
Pogorszenia jakiegoś większego u siebie czegokolwiek nie widzę. Biorę Dupka na noc i nie mam żadnych skutków ubocznych.
Ale mam pytanie- czy jego można brać max. 3 cykle tylko? Gdzieś mi się przeczytało i się zastanawiam czy dobrze pamiętam. Teraz w kolejnym cyklu jeszcze będę na tabletkach, ale we wrześniu, jak M będzie już w domu, miałabym w takim wypadku przestać brać i boję się powrotu plamień i niskiego proga...
Plamienia są wynikiem polipów też prawdopodobnie. W sierpniu histeroskopia i nie wiem czy to coś pomoże, czy znowu plamienia się pokażą. -
Ja już kiedyś brałam dupka, a dzisiaj dostałam go ponownie mam bardzo długie cykle i nie pękające pęcherzyki i dupek ma mi podrasować owulacje przez 2 cykle mam je brać już po owulacji.
-
Moja ginekolog twierdzi, że może zablokować. Dlatego tak ważne jest żeby sprawdzić na monitoringu czy pęcherzyk pękł przed podaniem progesteronu.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualnyHej! Ja w tym cyklu brałam dupka od 19 do 25 DC wg zaleceń lekarza. Po odstawieniu coś mnie tknęło na zrobienie testu owu i ku mojemu zaskoczeniu po 2 dniach od odstawienia wyszedł pozytywny... Następnego dnia miałam potworny ból macicy, tak jakbym miała owulację (monitoringu nie miałam bo to cykl po ciąży biochemicznej). Teraz czekam na @ jeszcze 8-9 dni - jeśli moje obserwacje są trafne. Zobaczymy jak będzie się rozwijał ten cykl, ale dupek w moim przypadku chyba wywołał owulację
-
Hej, ja brałam duphaston w poprzednim cyklu, ale dopiero po owu. Od 15-25 dc. Miesiączka w 27dc, która trwała tylko jeden dzień i była bardzo skąpa... Czy cera mi się pogorszyła? Raczej nie, ale chyba po 10 dniach brania nie można tego stwierdzić. Ogólnie dostałam duphaston, bo moja faza lutealna trwała 11dni, cały cykl 24.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 21:43
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -