Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dwie owulacje w jednym cyklu - jednak prawda
Odpowiedz

Dwie owulacje w jednym cyklu - jednak prawda

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukrzycowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2022, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mało postów odnośnie tego tematu widzę, ale muszę Wam powiedzieć, ze jestem w kropce. Byłam w środę na wizycie u mojej ginekolog, która sprawdzając mnie na usg, stwierdziła, że w lewym jajniku jest pęcherzyk 20mm i że lada dzień pęknie. Wszystko ładnie pięknie, ale - 28.04 (czyli tydzień temu) tez byłam u niej na usg i tez miałam potwierdzone, że jest pęcherzyk dominujący w prawym jajniku. Test owulacyjne tydzień temu tez pokazywały mi wynik bardzo pozytywny, kreska znacznie ciemniejsza. Moja Pani doktor stwierdziła, że zdarza się to naprawdę bardzo rzadko, ale jest możliwe. Mam nadzieje, że się uda 🤰🏻☺️

Asia28000, Małami7, Jolcia90 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 95, pcos i CT1 🙋🏼 95, obniżone parametry nasienia

09.06.2025 kwalifikacja do programu ✅
    24.06.2025 start stymulacji (Bemfola 150 j.m, Gonal-f 900 + Ganirelix) 💉
    07.07.2025 punkcja - mamy 2 zarodki 2BB z 5 doby i 4BB z 6 doby ❄️❄️
    09.2025 histeroskopia, usunięcie polipa, brak stanu zapalnego ✅

11.10.2025 - przygotowanie do transferu zarodka 2BB na cyklu sztucznym (Estrofem, Acard, Duphaston, Besins, Cyclogest, Prolutex)

30.10.2025 transfer 🍀
    5dpt ⏸️ beta 4,09 mlU/ml., prog. 32 ng/ml.
    7dpt beta 30,90 mlU/ml.
    14dpt beta 1219mlU/ml.

26.01.2026 czekamy na Różyczkę (15+1tc) ♥️

preg.png
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Cześć dziewczyny :) mało postów odnośnie tego tematu widzę, ale muszę Wam powiedzieć, ze jestem w kropce. Byłam w środę na wizycie u mojej ginekolog, która sprawdzając mnie na usg, stwierdziła, że w lewym jajniku jest pęcherzyk 20mm i że lada dzień pęknie. Wszystko ładnie pięknie, ale - 28.04 (czyli tydzień temu) tez byłam u niej na usg i tez miałam potwierdzone, że jest pęcherzyk dominujący w prawym jajniku. Test owulacyjne tydzień temu tez pokazywały mi wynik bardzo pozytywny, kreska znacznie ciemniejsza. Moja Pani doktor stwierdziła, że zdarza się to naprawdę bardzo rzadko, ale jest możliwe. Mam nadzieje, że się uda 🤰🏻☺️
    Oczywiście, ze jest możliwe. Tak samo jak bliźnięta z dwóch komórek wypuszczonych z dwóch jajników.
    Trzymam kciuki ❤️🤞🏼

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:

Hej :)
    Daj znać jak już się dowiesz czy twój cykl był owocny :)
    A może będą bliźniaki :)
    Trzymam kciuki ✊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ