X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dwie owulacje w jednym cyklu - jednak prawda
Odpowiedz

Dwie owulacje w jednym cyklu - jednak prawda

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2022, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mało postów odnośnie tego tematu widzę, ale muszę Wam powiedzieć, ze jestem w kropce. Byłam w środę na wizycie u mojej ginekolog, która sprawdzając mnie na usg, stwierdziła, że w lewym jajniku jest pęcherzyk 20mm i że lada dzień pęknie. Wszystko ładnie pięknie, ale - 28.04 (czyli tydzień temu) tez byłam u niej na usg i tez miałam potwierdzone, że jest pęcherzyk dominujący w prawym jajniku. Test owulacyjne tydzień temu tez pokazywały mi wynik bardzo pozytywny, kreska znacznie ciemniejsza. Moja Pani doktor stwierdziła, że zdarza się to naprawdę bardzo rzadko, ale jest możliwe. Mam nadzieje, że się uda 🤰🏻☺️

Asia28000, Małami7, Jolcia90 lubią tę wiadomość

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Cześć dziewczyny :) mało postów odnośnie tego tematu widzę, ale muszę Wam powiedzieć, ze jestem w kropce. Byłam w środę na wizycie u mojej ginekolog, która sprawdzając mnie na usg, stwierdziła, że w lewym jajniku jest pęcherzyk 20mm i że lada dzień pęknie. Wszystko ładnie pięknie, ale - 28.04 (czyli tydzień temu) tez byłam u niej na usg i tez miałam potwierdzone, że jest pęcherzyk dominujący w prawym jajniku. Test owulacyjne tydzień temu tez pokazywały mi wynik bardzo pozytywny, kreska znacznie ciemniejsza. Moja Pani doktor stwierdziła, że zdarza się to naprawdę bardzo rzadko, ale jest możliwe. Mam nadzieje, że się uda 🤰🏻☺️
    Oczywiście, ze jest możliwe. Tak samo jak bliźnięta z dwóch komórek wypuszczonych z dwóch jajników.
    Trzymam kciuki ❤️🤞🏼

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:

Hej :)
    Daj znać jak już się dowiesz czy twój cykl był owocny :)
    A może będą bliźniaki :)
    Trzymam kciuki ✊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ