X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dziewczyny kochane pomóżcie
Odpowiedz

Dziewczyny kochane pomóżcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak pęcherzyk nie pękł, zrobiła się torbiel. Jednak okres spóźnia się tydzień i na wywołanie dostałam luteine. Lekarz chce abym w 2 dniu miesiączki przyszła na USG aby sprawdzić czy pozostałość się zluszczyla. Chodzę do niego zawsze kiedy ustali ale tu mnie korci żeby ominąć. Chyba nic się nie stanie? Czy ktoś wie dlaczego taka wizyta była by konieczna? . Drugie pytanie skoro pregnyl dawka 15000 mi nie zadziałał to w jakich dawkach stosuje się podobnie ovittrlee? Pregnyl dawka jedna kosztuje dzisiaj 7 zł. A dawka ovittrlee 97 zł. Ratujcie ;)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego Cię tak korci żeby ominąc wizytę??? Mnie jak nie pekł pecherzyk to tez miałam iść sprawdzić na usg co z nim sie stało dletego że jakby został i np sie powiększał lub jeszczę nie wiadomo co sie działo potrzebne by było dodatkowe leczenie. Podejrzewam że Tobie z tego samego powodu kazał przyjść na usg. Mnie tylko nie pękł pęcherzyk ale torbieli nie miałam a z tego co wiem torbiel to poważniejsza sprawa niż sam niepeknięty pęcherzyk.
    Tak było u mnie. Może ktoś mądrzejszy jeszcze Ci coś podpowie.
    Mnie też nie pękały po 3 amp. Pregnylu i dostałam dodatkowe leki które miały ułatwić pęknięcie po pregnylu.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce ominąć bo torbiel się wchłonela, a on chce sprawdzić czy pozostałość się zluszczyla. :) to dalej masz pregnyl i jakie wspomagacze?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ