Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Endometrium za cienkie:(
Odpowiedz

Endometrium za cienkie:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia8888 Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dowoch lat staramy sie o dzidzie. Mam Pocs owulacje tylko dzięki lekom. Doszedl nowy problem. Endometrium przy pecherzyku 23mm tylko 6.2mm biore estrogeny w duzych dawkach mimo to endo beznadziejne. Jak jeszcze moge podzialac zeby bylo lepsze? Czy ten cykl spisać na straty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lampka czerwonego wina w pierwszej fazie cyklu pomagała, świeży ananas podobno również pomaga,.witamina D 2000j

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia8888 wrote:
    Dziewczyny od dowoch lat staramy sie o dzidzie. Mam Pocs owulacje tylko dzięki lekom. Doszedl nowy problem. Endometrium przy pecherzyku 23mm tylko 6.2mm biore estrogeny w duzych dawkach mimo to endo beznadziejne. Jak jeszcze moge podzialac zeby bylo lepsze? Czy ten cykl spisać na straty?

Gosiu, a pęcherzyk pęka? Ja mialam 5,4 mm przy takim pęcherzyku, a 2 dni po owu i pęknięciu 5,9mm i zaszłam w ciążę. Nic nie bralam.
    Jedyne co to tego samego wieczoru co miala 5,9 mm spotkałam się z kolezanka na czerwone wino ;) Może rzeczywiście poprawiło ukrwienie i jakość mimo tego, że było cienkie.

Gosia8888 lubi tę wiadomość

• Gosia8888 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam zastrzyk ovitrelle. Pecherzyk pękł bylam u lekarza. Powiedzial ze endometrium wynosi 9.26mm ale nie byl zbytnio zadowolony wiec nie wiem czy to dobrze czy nie za malo

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno grubosc minimalna do implementacji zarodka to ok 8mm, niektore zrodla mowia o 6-7mm, ale u lekarzy zazwyczaj slyszalam ok 8mm. Wiec parametry wedlug tego sa ok.

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia8888 wrote:
    Jedz migdały podobno działa...ja je uwielbiam więc jem dużo ale czytałam tu na forum że pomagają na endo a moje miało wczoraj 13mm...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ