Euthyrox a owulacja
-
Czy któraś z Was zaobserwowała zmianę objawów okoloowulacyjnych, albo brak owulacji po euthyroxie?
Moja owulacja i okres przed zawsze wiązał się z dość dużym bólem brzucha i duża ilością śluzu owulacyjnego. Od 3 miesięcy biorę euthyrox 25 i już od pierwszego cyklu zauwazylam że nie mam wogole, albo prawie wogole żadnych objawów owulacji. Cykl jak zawsze 28-29 dni. Zastanawiam się czy owulacjie były a euthyrox mógł zmniejszyć objawy, czy po prostu nie miałam wtedy owulacji. Dodam że w ostatnich latach miałam zaledwie 3-4 cykle krótsze niż pozostałe w których podejrzewam ze owulacji nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 10:02
MargoK -
Hej, ja biorę 1 cykl euthyrox 25 i też zauważyłam zmianę. Zawsze miałam przez jeden dzień śluz mocno rozciągliwy, w tym cyklu tego nie zaobserwowałam. Robiłam za to testy owulacyjne i pokazały się 2 kreski, więc na owulację myślę, że nie wpływa.
-
MargoK wrote:Czy któraś z Was zaobserwowała zmianę objawów okoloowulacyjnych, albo brak owulacji po euthyroxie?
Moja owulacja i okres przed zawsze wiązał się z dość dużym bólem brzucha i duża ilością śluzu owulacyjnego. Od 3 miesięcy biorę euthyrox 25 i już od pierwszego cyklu zauwazylam że nie mam wogole, albo prawie wogole żadnych objawów owulacji. Cykl jak zawsze 28-29 dni. Zastanawiam się czy owulacjie były a euthyrox mógł zmniejszyć objawy, czy po prostu nie miałam wtedy owulacji. Dodam że w ostatnich latach miałam zaledwie 3-4 cykle krótsze niż pozostałe w których podejrzewam ze owulacji nie było.
Brałam euthyrox 50 przez 2 miesiące, przeszłam na letrox 50 ( ze nieby bez laktozy lepiej sie wchłania) i powiem tak na samym suthyroxie nie czułam jajników wogóle zapomniałam o ich istnieniu a jak do letroxu włączyłam bromergon w tymcyklu boli już z 4 dzień. Śluz niby jest.. Ciężko powiedzieć czy owu była będzie czy nie była.... Monitoring mam od przyszłego cyklu.9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Ja w tym cyklu zrobiłam test owulacyjny, w poprzednich stwierdziłam że nie ma sensu bo owulacji i tak nie ma, bo nie mam żadnych objawów... I niby jest pozytywny, ale jak i w poprzednich ani bólu jajników, i śluz też jakiś taki normalny, jakby nie owulacyjny... Ale nadzieja jest...MargoK
-
Mi endo powiedział,że faktycznie sama tarczyca ma jak najbardziej wpływ na gospodarkę hormonalną. Czyli jak bierzemy leki typu euthyrox czy letrox to też wpływa np. na prolaktynę (nie wprost). mówił mi,że u niektórych pacjentek prolaktyna reguluje się przy samym braniu ww. leków. Więc pewnie jakiś tam wpływ możemy obserwować.
-