Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Grubość endometrium przed owulacją
Odpowiedz

Grubość endometrium przed owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotka czy te 7-8 mm jest wystsrczajace by doszlo do zsgnizdzenia i utrzymania ciazy?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Biotka Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka, jak rozmwiałam ze swoją ginekolog to mówiła, że własnie 7-8 to jest takie minimum potrzebne do zagnieżdzenia się zarodka. Ja niestety mam problem z bardzo cienkim endo, maksymalnie ma u mnie 9mm ale bardzo często jest na poziomie 5mm więc jak mam ok.7-8 to moja ginekolog bardzo się cieszy bo taka grubość umożliwia zajście w ciąże. Poza tym lekarka powiedziała że każdy organizm jest inny i nawet przy cieńszym endo jest w stanie sobie poradzić. A mówili Ci leakrze coś o wielkości macicy? bo ja mam bardzo małą (ale sama nie jestem dużą osobą) i być może dlatego endometrium jest u mnie takiej grubości a nie innej.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisze moze ktorej z was przyda sie ta wiedza. Bylam dzisiaj na USG i w 3 dni moje endometrium uroslo z 5 do 9 mm. Czyli jest to mozliwe. Codziennie pilam wino czerwone wytrawne, jadlam po garsci orzechow i dk tego wiesiolek i acard. Pecherzyk ma 20 mm i owulacja powinna byc dzisiaj lub jutro.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ