X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ile cykli monitoringu?
Odpowiedz

Ile cykli monitoringu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cyli monitoringu robi się po rząd aby sprawdzić czy owulacja występuje?

Dwa cykle pod rząd to mało? Czy trzeba zrobić 3-4 cykle z monitoringiem?

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • juna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od konkretnego przypadku, wieku kobiety, długości starań, powodu niepowodzeń itd. Czasem już po dwóch widać co jest nie tak (plus wyniki hormonalne) a czasem potrzeba poobserwować dłużej. Z drugiej strony uważam, że jeśli para stara się bezskutecznie ponad rok to wydłużanie tego czasu obserwacjami przez kilka miesięcy jest bez sensu i generuje niepotrzebne koszty. Lekarz musi mieć jakiś plan leczenia a nie liczyć, że owulacja nareszcie nastąpi.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • katrina Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Prosimy o lajki dla Kubusia :)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1957842834231812&id=175483942467719

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam do ginekologa z informacją, że staram się bezskutecznie 8 miesięcy. Zrobiła mi usg i się okazało że wiele pęcherzyków i stwierdziła policystyczne.
    Później dwa cykle pod rząd robiłam testy owulacyjne które wychodziły negatywnie. Poszłam na usg w połowie cyklu (18dc) i znowu wiele pęcherzyków i owulacji nie będzie wcale. Od tego momentu dostałam Clostilbegyt na owulacje. Czyli w sumie trwało to 4 cykle zanim dostałam tabletki na owulacje.

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ