Interpretacja testu owulacyjnego -pierwszy raz
-
Witam, czy według tych testów oznacza to, że owulacji miałam 13dc? To mój pierwszy raz z testami owulacyjnymi i nie wiem jak to interpretować. Dodam, że według kalendarzyka owulacje powinnam mieć 19dc, dziś jest mój 17dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:19
-
Hej. Ja stosuję testy owulacyjne dopiero drugi cykl i dopiero obecnie ogarnęłam jakje się prawidłowo robi. Musisz pamiętać że przed wykonaniem testu należy ograniczyć jakiekolwiek picie ok 1-1'5h, nie robi się testów z porannego moczu i dodatkowo najlepiej zawsze o tej samej godz przez ok 5 dni pod rząd (tak mi mowił mój gin). Kreska testowa musi być tak samo mocna lub mocniejsza od kreski contronej. Wg mnie na zdjęciu wydaje się że pozytywny test był 13dc ale pamiętaj, że sama owulacja mogła pojawić się 24-36 h pozniej. No i sama musisz ocenić jak mocne kreski były do 10min - później test wysycha. Ja robię zdjęcia odrazu po odczytaniu wyniku i później porównuje.
-
nick nieaktualny
-
/Natalka wrote:Tak źle. Stężenie hormonów w moczu jest największe w pierwszym moczu więc może wyjść fałszywie pozytywny
Dlaczego w pierwszym moczu,mocz poranny jest z nocy więc fałszywie negatywny może wyjść!
Ja nigdy nie miałam problemu z testami bo robiłam co 12 godzin i nie z 1 moczu!
Z rana to najlepiej z drugiego moczu a wieczorem ok 22 i z przerwą w piciu od ok 19-20. -