X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Interpretacja testu owulacyjnego -pierwszy raz
Odpowiedz

Interpretacja testu owulacyjnego -pierwszy raz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xklaudia Nowa

Wysłany: 4 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy według tych testów oznacza to, że owulacji miałam 13dc? To mój pierwszy raz z testami owulacyjnymi i nie wiem jak to interpretować. Dodam, że według kalendarzyka owulacje powinnam mieć 19dc, dziś jest mój 17dc.

9250318d5e2ffa9fgen.jpg
    d4e18d22946f596f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 12:19

• Birdie93 Nowa

Wysłany: 5 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja stosuję testy owulacyjne dopiero drugi cykl i dopiero obecnie ogarnęłam jakje się prawidłowo robi. Musisz pamiętać że przed wykonaniem testu należy ograniczyć jakiekolwiek picie ok 1-1'5h, nie robi się testów z porannego moczu i dodatkowo najlepiej zawsze o tej samej godz przez ok 5 dni pod rząd (tak mi mowił mój gin). Kreska testowa musi być tak samo mocna lub mocniejsza od kreski contronej. Wg mnie na zdjęciu wydaje się że pozytywny test był 13dc ale pamiętaj, że sama owulacja mogła pojawić się 24-36 h pozniej. No i sama musisz ocenić jak mocne kreski były do 10min - później test wysycha. Ja robię zdjęcia odrazu po odczytaniu wyniku i później porównuje.

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że najlepiej robić ok południa

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze robilam rano po przebudzeniu. to zle?

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanka1 wrote:
    ja zawsze robilam rano po przebudzeniu. to zle?
    Tak źle. Stężenie hormonów w moczu jest największe w pierwszym moczu więc może wyjść fałszywie pozytywny

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • lilia87 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    Tak źle. Stężenie hormonów w moczu jest największe w pierwszym moczu więc może wyjść fałszywie pozytywny

Dlaczego w pierwszym moczu,mocz poranny jest z nocy więc fałszywie negatywny może wyjść!
    Ja nigdy nie miałam problemu z testami bo robiłam co 12 godzin i nie z 1 moczu!
    Z rana to najlepiej z drugiego moczu a wieczorem ok 22 i z przerwą w piciu od ok 19-20.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ