X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak to jest z tą owulacją...
Odpowiedz

Jak to jest z tą owulacją...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    chciałabym się Was poradzić, bo sama już pomału wariuję.
    Ostatnia miesiączka 13 luty, wszystko książkowo, prawidłowo :-) z wyjątkiem skąpego krwawienia w samym środku cyklu (14 dc). Tydzień temu z powodu infekcji odwiedziłam ginekologa, pytając przy okazji o plamienia, jakie się pojawiły. Pani doktor po badaniu nie zauważyła żadnych nieprawidłowości i doszła do wniosku, iż musiało to być plamienie owulacyjne.
    Dwa dni temu, w czwartek okropnie bolał mnie jajnik, musiałam wziąć tabletkę przeciwbólową. Test owulacyjny w tym dniu baaaardzo pozytywny :).
    Dzisiaj pojawiło się plamienie (owulacyjne?).
    I teraz pytanie... kiedy ta owulacja nastąpiła, czy wraz z bólem, a plamienie jest konsekwencją? Czy może w momencie plamienia? Jak należy to interpretować? Czy ból jajnika zwiastuje owulację czy może jest już samą owulacją? ... :)))
    Proszę o rady

• khalan Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam sie, ze nikt nie zna odpowiedzi na pytanie jak dziala Twoj organizm i co zwiasruje taki czy inny bol.
    Jak sama nazwa mowi sa dni plodne i podczas rych dni wystepuje owulka i trzeba sie starac.

Khalan
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt Ci nie odpowie, ja raz miałam plamienie, ale okresu nie było. Poszłam do gin, sama uznała, ze to nie @ i mam brać luteinę na wywołanie. Brałam 5 dni, potem 5 dni czekałam, a @ dalej nie było. Zrobiłam test owulacyjny, a tu owulka się zbliża. Poleciałam do gin potwierdzić i rzeczywiście jajco na 20mm :D A okresu nie było :)

Ciało to tajemnica.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, dzięki:-)

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to wszystko jest owiane tajemnicą. Ja mam cykle 28 dni zazwyczaj a w tym miesiącu z objawów według mnie owulację miałam 18 dzień cyklu.
    Zawsze jak mam owulacje kuje mnie lewy jajnik i mam śluz no i oczywiście libido powiększone. Nie miałam testów owulacyjnych ale czułam że owulacja była tego 18 dnia.
    Dziewczyny jest to możliwe?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Nikt Ci nie odpowie, ja raz miałam plamienie, ale okresu nie było. Poszłam do gin, sama uznała, ze to nie @ i mam brać luteinę na wywołanie. Brałam 5 dni, potem 5 dni czekałam, a @ dalej nie było. Zrobiłam test owulacyjny, a tu owulka się zbliża. Poleciałam do gin potwierdzić i rzeczywiście jajco na 20mm :D A okresu nie było :)

Ciało to tajemnica.

\miałam dokladnie to samo :) w 11dc byłam na usg - zero pęcherzyka dominującego, od 19dc brałam duphaston a potem cos mnie natchnęło i poszłam w 26dc na usg a tu pęcherzyk 16mm... no i owulacja odbyła się w 32dc.. naprawdę ciało kobiety działa w swoim rytmie.. :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ