X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy ciałko żółte widac na USG?
Odpowiedz

Kiedy ciałko żółte widac na USG?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie odnośnie pojawienia się ciałka żółtego po owulacji.
    W niedziele mialam ból owulacyjny taki charakterystyczny, który pojawią się zawsze w okolicach owulacji, po moich obserwacjach wynika, że pojawią się w dniu owulacji. Zaczęło mnie boleć około południa w niedziele. Wczoraj miałam wizyte u ginekologa o godzinie 15.30, na usg lekarz stwierdził, że nie jest pewny czy owulacja. Pęcherzyk jest, widać troche krwi tak jakby po pęknięciu ale nie widać ciałka żółtego. Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość, że ciałka jeszcze po prpstu nie było widać? Gdzieś czytalam, że może się ono pojawić od 24 do 36 h po owulacji.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest taka możliwość, że ciałka jeszcze nie było widać :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ