X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy ciałko żółte widac na USG?
Odpowiedz

Kiedy ciałko żółte widac na USG?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie odnośnie pojawienia się ciałka żółtego po owulacji.
    W niedziele mialam ból owulacyjny taki charakterystyczny, który pojawią się zawsze w okolicach owulacji, po moich obserwacjach wynika, że pojawią się w dniu owulacji. Zaczęło mnie boleć około południa w niedziele. Wczoraj miałam wizyte u ginekologa o godzinie 15.30, na usg lekarz stwierdził, że nie jest pewny czy owulacja. Pęcherzyk jest, widać troche krwi tak jakby po pęknięciu ale nie widać ciałka żółtego. Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość, że ciałka jeszcze po prpstu nie było widać? Gdzieś czytalam, że może się ono pojawić od 24 do 36 h po owulacji.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest taka możliwość, że ciałka jeszcze nie było widać :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ