X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy ciałko żółte widac na USG?
Odpowiedz

Kiedy ciałko żółte widac na USG?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie odnośnie pojawienia się ciałka żółtego po owulacji.
    W niedziele mialam ból owulacyjny taki charakterystyczny, który pojawią się zawsze w okolicach owulacji, po moich obserwacjach wynika, że pojawią się w dniu owulacji. Zaczęło mnie boleć około południa w niedziele. Wczoraj miałam wizyte u ginekologa o godzinie 15.30, na usg lekarz stwierdził, że nie jest pewny czy owulacja. Pęcherzyk jest, widać troche krwi tak jakby po pęknięciu ale nie widać ciałka żółtego. Moje pytanie jest takie, czy jest możliwość, że ciałka jeszcze po prpstu nie było widać? Gdzieś czytalam, że może się ono pojawić od 24 do 36 h po owulacji.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest taka możliwość, że ciałka jeszcze nie było widać :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ