X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy owulacja? Testy clearblue.
Odpowiedz

Kiedy owulacja? Testy clearblue.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

To mój pierwszy post tutaj, chociaż forum śledzę od dawna.

Kilka słów na początek. Staramy się z mężem o pierwsze dziecko od kwietnia tego roku (2 cykle).
    W lutym wzięłam ostatnie opakowanie tabletek anty.
    Byłam u ginekologa, zrobiłam podstawowe badania, wszystko wygląda ok.

Z czym dziś przychodzę: mam pytanie co uważacie na temat zbliżającej się owulacji.
    Cykle mam ok. 29 dni.
    Obecnie 9 dzień cyklu.
    Do tej pory owulacje stwierdzoną na podstawie testów i obserwacji śluzu miałam 15/16 dnia cyklu.
    Teraz - na złość, jak mąż w delegacji - od wczoraj, czyli 8 dnia cyklu czuje pierwsze objawy czyli wzrost libido, delikatny ból w dole brzucha. Zrobiłam wieczorem test owulacyjny i dziś rano tej samej firmy plus clearblue filloletowy.
    Paskowy coraz wyraźniejszy, clearblue miga.

Mąż będzie dopiero w piątek.
    Temperatura stoi w miejscu, śluzu brak (zawsze w dzień owulacji mam dużo, w pozostałe niewiele).

Dodam, że od tego cyklu od 1 dnia biorę dodatkowo olej z wiesiołka, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji czy ma jakiś wpływ na przyspieszenie owulacji.

Martwię się, że owulacja będzie jutro :(

Pytanie czy ktoś używał tego fioletowego clearblue i może coś podpowiedzieć na podstawie tych pasków?

Czy jest sens iść dziś na I wizytę monitoringu cyklu?

Będę wdzięczna za Wasze opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 10:58

♀️33 ♂️29

hashimoto, niedoczynność tarczycy

19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
    14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
    18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
    19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
    11.02 (33+3) 2100 g 💙
    25.02 (35+3) 2700 g 💙
    09.03 (37+1) 3100 g 💙
    21.03 (38+6) 3300 g 💙
    27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

age.png
  • Nixta Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migająca buźka z tego co pamiętam oznacza dopiero dni teoretycznie płodne, a jak przestanie migać to oznacza pik. A od tego piku masz jeszcze 12-36 h do owulacji. Dziś już jest środa więc spokojnie mąż powinien zdążyć wrócić do czasu owulacji. Na monitoring najlepiej idź w piątek będziesz miała jasny obraz sytuacji bieżącej

Karo1234 lubi tę wiadomość

6 CS💕
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ