Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy owulacja? Testy clearblue.
Odpowiedz

Kiedy owulacja? Testy clearblue.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo1234 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

To mój pierwszy post tutaj, chociaż forum śledzę od dawna.

Kilka słów na początek. Staramy się z mężem o pierwsze dziecko od kwietnia tego roku (2 cykle).
    W lutym wzięłam ostatnie opakowanie tabletek anty.
    Byłam u ginekologa, zrobiłam podstawowe badania, wszystko wygląda ok.

Z czym dziś przychodzę: mam pytanie co uważacie na temat zbliżającej się owulacji.
    Cykle mam ok. 29 dni.
    Obecnie 9 dzień cyklu.
    Do tej pory owulacje stwierdzoną na podstawie testów i obserwacji śluzu miałam 15/16 dnia cyklu.
    Teraz - na złość, jak mąż w delegacji - od wczoraj, czyli 8 dnia cyklu czuje pierwsze objawy czyli wzrost libido, delikatny ból w dole brzucha. Zrobiłam wieczorem test owulacyjny i dziś rano tej samej firmy plus clearblue filloletowy.
    Paskowy coraz wyraźniejszy, clearblue miga.

Mąż będzie dopiero w piątek.
    Temperatura stoi w miejscu, śluzu brak (zawsze w dzień owulacji mam dużo, w pozostałe niewiele).

Dodam, że od tego cyklu od 1 dnia biorę dodatkowo olej z wiesiołka, ale nie znalazłam jednoznacznej informacji czy ma jakiś wpływ na przyspieszenie owulacji.

Martwię się, że owulacja będzie jutro :(

Pytanie czy ktoś używał tego fioletowego clearblue i może coś podpowiedzieć na podstawie tych pasków?

Czy jest sens iść dziś na I wizytę monitoringu cyklu?

Będę wdzięczna za Wasze opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2022, 10:58

27.03.2023 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙

11.12.2024 (40+6) 4300 g, 55 cm👣 Eliza 🩷
  • Nixta Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migająca buźka z tego co pamiętam oznacza dopiero dni teoretycznie płodne, a jak przestanie migać to oznacza pik. A od tego piku masz jeszcze 12-36 h do owulacji. Dziś już jest środa więc spokojnie mąż powinien zdążyć wrócić do czasu owulacji. Na monitoring najlepiej idź w piątek będziesz miała jasny obraz sytuacji bieżącej

Karo1234 lubi tę wiadomość

6 CS💕
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ