X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy podać ovitrelle przy braku monitu?
Odpowiedz

Kiedy podać ovitrelle przy braku monitu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę bo mam pewien problem. Jestem po stymulacji owulacji letrozolem 2-6dc. Ginekolog odwołał monit z powodu korona, zlecił robienie testów owu. W czwartek (10dc) bylam na monicie u innego lekarza, ktory zaproponowal, ze przyjmie mnie we wtorek (15dc) wykona monitoring i poda ovitrelle. W tak zwanym międzyczasie robilam testy owu. Dzis jest 13 dc - test owu dodatni. Niewiem czy czekać do wtorku na monit i podanie ovitrelle czy samej dzis zaaplikowac. Jesli ktoras z Was cokolwiek wie na ten temat, to bardzo prosze o odpowiedź. To jest mój pierwszy monitorowany cykl. Pozdrawiam Dziewczyny:)

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyna wrote:
    Cześć dziewczyny, piszę bo mam pewien problem. Jestem po stymulacji owulacji letrozolem 2-6dc. Ginekolog odwołał monit z powodu korona, zlecił robienie testów owu. W czwartek (10dc) bylam na monicie u innego lekarza, ktory zaproponowal, ze przyjmie mnie we wtorek (15dc) wykona monitoring i poda ovitrelle. W tak zwanym międzyczasie robilam testy owu. Dzis jest 13 dc - test owu dodatni. Niewiem czy czekać do wtorku na monit i podanie ovitrelle czy samej dzis zaaplikowac. Jesli ktoras z Was cokolwiek wie na ten temat, to bardzo prosze o odpowiedź. To jest mój pierwszy monitorowany cykl. Pozdrawiam Dziewczyny:)
    Pewnie już za późno ale generalnie to Ovi trzeba podać przy odpowiednim poziomie estradiolu i odpowiedniej wielkości pęcherzyka...
    musi.mieć ok.18-20 mm a estradiol min.200 pg

ja miałam kilka stymulacji i u mnie zawsze wychodził zastrzyk w 13 dc a owu 14/15 dc
    w ostatnim cyklu bez monitoringu też wzięłam zastrzyk 13 dc w ciemno natomiast wydaje mi się że owu była właśnie w 13 dc późnym wieczorem i zastrzyk w sumie nałożył się z naturalnym pikiem lh.
    Test owu był pozytywny w 12 dc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ