Audreyyna wrote:
Cześć dziewczyny, piszę bo mam pewien problem. Jestem po stymulacji owulacji letrozolem 2-6dc. Ginekolog odwołał monit z powodu korona, zlecił robienie testów owu. W czwartek (10dc) bylam na monicie u innego lekarza, ktory zaproponowal, ze przyjmie mnie we wtorek (15dc) wykona monitoring i poda ovitrelle. W tak zwanym międzyczasie robilam testy owu. Dzis jest 13 dc - test owu dodatni. Niewiem czy czekać do wtorku na monit i podanie ovitrelle czy samej dzis zaaplikowac. Jesli ktoras z Was cokolwiek wie na ten temat, to bardzo prosze o odpowiedź. To jest mój pierwszy monitorowany cykl. Pozdrawiam Dziewczyny:)
Pewnie już za późno ale generalnie to Ovi trzeba podać przy odpowiednim poziomie estradiolu i odpowiedniej wielkości pęcherzyka...
musi.mieć ok.18-20 mm a estradiol min.200 pg
ja miałam kilka stymulacji i u mnie zawsze wychodził zastrzyk w 13 dc a owu 14/15 dc
w ostatnim cyklu bez monitoringu też wzięłam zastrzyk 13 dc w ciemno natomiast wydaje mi się że owu była właśnie w 13 dc późnym wieczorem i zastrzyk w sumie nałożył się z naturalnym pikiem lh.
Test owu był pozytywny w 12 dc