X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy ta owulacja
Odpowiedz

Kiedy ta owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , przychodzę do was z pytaniem o owulację , niestety ostatni cykl nie zakończył się ciążą...
    Moje cykle to zazwyczaj 32-34 dni. Poprzedni trwał aż 48dn i nie wiem czemu ta miesiączka nie przyszła na czas.
    Teraz okres dostałam 19.04 i właściwie już się skończył,dziś jego ostatki.
    Teraz pytanie jak obliczyć tą owulację.
    Zauważyłam u siebie że wraz z niskimi krwi jest dużo rozciągliwego śluzu...
    Nie ukrywam że chce mieć dzidzię ...
    Kiedy teraz ewentualnie mogę mieć owulację liczyć przy cyklu 32dn to wypadnie 6-8.05 , czy może zasięgnąć testów owulacyjnych....

• Bloombloo Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę obserwacje według modelu creightona ale to trochę wróżenie z fusów tzn wiem kiedy mam dni płodne ale z wyznaczeniem owulacji już nie jest tak łatwo i zdarzało się, że sluz się budował a na usg wyszło, że jestem po owulacji.

Zrób testy owulacyjne ale podstawa to monitoring cyklu przy okazji porównasz sobie swoje obserwacje z tym co wyjdzie na monitoringu i z czasem mniej więcej określisz czas kiedy iść na usg.

Aaa owulacja różnie wypada u mnie przykładowo w jednym miesiącu w 11dc w innym w 17dc.

38 lat
    Starania od 2021
    2022 laparoskopia
    Endometrioza IV stopnia
    Jajowody drożne
    💊Cyclogest - na niski progesteron
    💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
    LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
    I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
    III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
    VII zabieg z kontrastem olejowym
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ