X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację ktoś miał podobnie? niski progesteron
Odpowiedz

ktoś miał podobnie? niski progesteron

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:48

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisałam ci tam. Ale wiedzę że tu przeniosłas, więc przeklejanie.

    Ja tam samo długie cykle miałam. Nie wiem po co twój lekarz tyle czasu trzymał cię na anty. Co do progesteronu to mój najmniejszy miał 0,05 . Później okazało się że to było dzień przed okresem, który nie wiadomo skąd się wziął.
    Powiem ci tak wiele nas tutaj na forum nie reaguje na clo. Do tego ten lek upośledza podobno endometrium. Ja poszłam do lekarza wczoraj z nadzieją na wypisanie lametta albo letrozolu które dziewczyny tutaj bardzo polecają, ale dostałam gonal. Na początek małą dawkę. Zobaczymy za tydzień czy coś pomaga. Jak nie będzie rezultatu to poproszę na kolejny cykl o tą lamette.
    Polecam ci też monitorowanie sama dla siebie temperatury i śluzu. Na forum znajdziesz bardzo dużo podpowiedzi.
    Rozumiem twoje załamanie na widok progesteronu ;( ja przeryczalam cała noc jak odebrałam ten mój nieszczęsny wynik. ale w sumie to było tylko jedno badanie ... Jeszcze chwilę przed @ w cyklu bez owu, więc nie miał po czym skoczyć. Ja później badałam jeszcze kilka razy i już było dużo lepiej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:49

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeśli masz problemy z owu to polecam ci też inofem. Ja biorę 2x2 saszetki. I z cykli bezowulacyjnych idąc tak poprostu standardowo na monitoring żeby dowiedzieć się że największy pęcherzyk ma 9 mm przeżyłam szok. Pani mi mówi że mamy piękny 26 mm pęcherzyk. Tylko po inofemie i duphastonie na wywołanie miesiączki.
    Tak że nie łam się. Tutaj trzymamy się razem i walczymy z tymi dopadającymi nas dołami co miesiąc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:55

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:48

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:49

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty nie rogulowaly cyklu tylko go blokowały. Krwawienia to nie był normalny okres. Więc skoro wcześniej były nieregularne to dalej tak będzie.
    Inofem w zaleceniu jest saszetka dziennie. Ale to dla kobiet u których wszystko działa. Tak tylko dla usprawnienia. U mnie nie działało nic więc gin zaleciła brać więcej.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:49

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 00:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dokładnie. Pocieszę cię że nie jesteś jedyna. Sama też to przerabiałam. Myślałam że sobie wyregulowalam okres. Do tego okres był.... A jakby go nie było. Zero stresu i bólu. Pij sobie w większej dawce ten symfolik, choć do gina i trzymam kciuki. Ps. Poszperaj na forum. Dużo się dowiesz i łatwiej wyczujesz czy twój gin ma pojęcie czy traktuje cię jak jedna z wielu. Masa ginekologów jest dobrymi specjalistami dla ciężarnych, a nie ma pojęcia o leczeniu bezpłodności.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 00:39

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:49

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie było owu to i progesteron nie skoczył. To może być bardzo różnie w cyklach. Najl piej starać się monitorować i oczywiście zażywać dupka po ewentualnej owu. Co do śluzu, to ja w cyklach bezowulacyjnych miałam płodny śluz co chwile. Podobno organizm się szykuje co chwile a skoro nie ma owu to zwalnia. I tak ten śluz się cały czas zmienia. Trzymam kciuki. Oby nam się udało. Nie zalamuj się. Wiesz co jest to teraz trzeba działać. U mnie zadziałało przede wszystkim skrócenie cyli i wyregulowanie plus dużo dawka inofemie. Pęcherzyki rosną, ale coś jest jeszcze do końca ok. Grzyba szukać. Na pewno niski progesteron bo skok tempki jest, ale nie duży po owu.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:49

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehrh teraz przeczytałam co mi słownik pozmieniał. Miało być że coś jeszcze jest nie do końca ok. Że trzeba poszukać ;)
    A u ciebie kiedy monitoring następny? Ja idę zobaczyć w czwartek czy coś się dzieje. Chociaż to pewnie cykl z prawego a tam pecherzyk wolniej rośnie. Zobaczymy jak zadziała gonal. Narazie w małej dawce. Na początek żeby nie przesadzić z przestymulowaniem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:05

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6594 3792

    Wysłany: 14 stycznia 2018, 03:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:54

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ