X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Mierzenie temperatury w czasie okresu
Odpowiedz

Mierzenie temperatury w czasie okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam może trochę głupie pytanie, ale…

jak mierzycie temperaturę w czasie okresu? Chodzi oczywiście o pomiar robiony w pochwie.

Wcześniej tego nie robiłam, a na noc lubię założyć dla pewności tampon i zastanawiam się czy to może jakoś wpłynąć na pomiar?
    A moze w ogóle nie mierzycie wtedy temperatury?

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilliowaczekolada wrote:
    Cześć dziewczyny, mam może trochę głupie pytanie, ale…

jak mierzycie temperaturę w czasie okresu? Chodzi oczywiście o pomiar robiony w pochwie.

Wcześniej tego nie robiłam, a na noc lubię założyć dla pewności tampon i zastanawiam się czy to może jakoś wpłynąć na pomiar?
    A moze w ogóle nie mierzycie wtedy temperatury?
    Można mierzyć ale nie trzeba. Można zacząć po okresie. Ja mierze normalnie z tamponem 💁🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • grotka Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam mierzyć dopiero po okresie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ