X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację monitoring cyklu dopiero od 17 dc
Odpowiedz

monitoring cyklu dopiero od 17 dc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ona82 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Moja historia w skrocie. Poronilam 18.09.2014 (9 tc ). Pierwszs miesiaczke dostalam 2.11.2014 czyli po 44 dniach. Druga miesiaczka przyszla 11.12.2014 czyli po 39 dniach. Zapisalam sie na monitoring cyklu zeby sprawdzic czy w ogóle dochodzi do owulacji. Ginekolog zapisala mnie dopiero na 27.12.2014 czyi w 17 dc czy to nie jest za pozno czy ten monitoring nie powinien sie zaczsc w nastepmym tygodniu juz. Ona sobie cos tam obliczala jskas srednia czy cos. Przed poronieniem moje cykle byly tak 30-35 dniowe ale ja bym okreslila moje miesiaczki jako nie regularne.

Kropek 18.09.2014
    efc002174519d1b7c5f51eb5eea08bf0.png
  • demi_01 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wystarczyć taki termin moim zdaniem, nie ma co też chodzić za wcześniej, bo tylko tracisz pieniądze jak pęcherzyki nie są zbyt duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:08

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ