X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację monitoring cyklu w Warszawie
Odpowiedz

monitoring cyklu w Warszawie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie go można zrobić bezproblemowo i najtaniej, najlepiej od razu z zaleceniem od lekarza robiącego usg na clo i pregnyl? Bo ja już nie mam cierpliwości, każdy mnie spławia. A to luxmed nie robi, a to medicover nie robi, chrzanię to, chcę gdzieś indziej, ale żeby było z głową, z grubej rury i niedrogo. Możecie mi polecić konkretnych lekarzy i konkretne przychodnie?

• lanikita Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Fertiny. Tylko tam jest tak, że najpierw masz wizytę za 150zł ( w tym usg). Kolejne usg to 100zł. Dostałam instrukcję kiedy i jakie hormony zrobić. Facet też.

Jestem z nich zadowolona. Wcześniej byłam w Medicoverze i żałuję, bo zapłaciłam 180zł. Osoba robiąca usg zajmuje się tylko usg i niczym innym. I cały czas gadanie, że oni nie leczą niepłodności.

• golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie same doświadczenia z luxmedem i medicoverem :/. Czyli za każde usg w monitorigu płaci się stówkę? (dżizas, jak ja mam takie długie cykle to ile to wyjdzie sumarycznie, masakra)

• golonat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania każą u siebie robić czy gdziekolwiek?

• lanikita Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania możesz robić gdzie chcesz.
    Ja wcześniej robiłam w Alabie, ale miałam zlecone sporo badań i z ciekawości spojrzałam ile to kosztuje w Fertinie i było taniej. Samo AMH było chyba 50zł taniej niż w Alabie.
    Hormony w Alabie płaciłam po ok. 30zł, w Fertinie po ok. 20zł. A Fertina i tak zleca badania Alabowi, więc też dostałam kod do neta i wyniki pobrałam online. I jakieś 100zł zostało mi w kieszeni. Cennik jest na stronie. Mam porównanie tylko z Alabem, więc nie wiem czy gdzieś jest taniej.

Ja byłam w Medicoverze na 2 USG. Jedno dali mi w ramach abonamentu, na drugie wydałam 180zł. I do tej pory pluje sobie w brodę. USG to tylko USG i nic więcej Ci nie powiedzą. Musisz zapisać się do ginekologa. Idziesz do ginekologa, a tam nie chcą Ci dawać żadnych badań, bo nie leczą niepłodności. I moim zdaniem Medicover ma słabych ginekologów. Opinie w necie mówią same za siebie. I zapisujesz się do przypadkowych osób, bo ciężko umówić termin do tego samego lekarza. Chciałam przyoszczędzić, bo mam abonament, a tylko straciłam czas.

Na 3 USG nie było terminu i tym sposobem wylądowałam w Fertinie. Potwierdziłam sobie tylko, że jest po owulacji.

Chciałam się zapisać do swojej ginekolog w innej przychodni, ale to było bez sensu, bo Ona tam jest 2 razy w tygodniu, więc USG miałabym albo u Niej albo u innego lekarza.

Ja już się nastawiłam na 3 usg w cyklu. Na razie miałam jedno. Teraz idę w 9dc, rano mam zrobić LH,estradiol i progesteron. Ten cykl coś przyspieszył i może skończy się na 2 usg.

Jestem też zadowlona z podejścia Fertiny. Tak jak pisałam ten cykl jest szybszy. Dostałam śluzu płodnego, więc w panice umówiłam usg. Nie było terminów, więc zapisali mnie po godzinach zamknięcia.

golonat lubi tę wiadomość

• IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 15 maja, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 odświeżę żeby nie zakładać nowego wątku.

Czy możecie polecić jakieś miejsce w Warszawie do zrobieniu monitoringu cyklu, gdzie za każda wizytę nie płaci się kwot rzędu 180 zł?

Starania od Września 2018 🤵👰

Pod opieką nowego lekarza✊
    1 CS na lekach✖️
    2 CS 🙏
    Plan na najbliższy cykl: posiew (prawdopodobnie stan zapalny).
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ