Monitoring lux med Warszawa
-
nick nieaktualnyCześć
Ja chciałabym również wiedzieć, ponieważ posiadam pakiet a na monitoring chodzę prywatnie...
Ostatnio byłam w LUX Med i pytałam, który lekarz ma w gabinecie USG, pani rejestratorka powiedziała ze żaden i żaden mi nie wykona od razu na wizycie tylko najpierw muszę mieć skierowanie i dopiero mogę się zgłosić na USG, pytałam czy jest możliwość od razu wykonania USG lub na drugi dzień i dostałam odpowiedz ze mogę czekać nawet tydzień...
Ciekawa jestem czy Ktoras z Was chodziła na monitoring do lux med i jak to wyglądało?? -
nick nieaktualnyewelcia45 wrote:Ja idę w sobotę do ginekologa po skierowanie na monitoring. Dzwoniłam do lux med i jest u nich monitoring. Seria kilku usg. Więcej informacji będę miała w sobotę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z luxmedem mam takie doświadczenie, że jak prosiłam o skierowania na dwie bety (chodziło mi o to, żeby sprawdzić, czy jest prawidłowy przyrost), to mi lekarka z wielką łaską wypisała skierowanie na jedną i powiedziała, że drugą mogę sobie za kasę zrobić, bo ona mi nie może AŻ TYLU skierowań dawać.. Jak bym i tak za ten pakiet nie płaciła...
-
Lux MED nie zajmuje się niepłodnością. Jest to opisane w ich regulaminie. Nie robią tez monitoringu. Tez mam tam pakiet i ginekolodzy nie chcę wypisywać skierowań na usg. Jak się jakiś trafi wyjątkowy, który napisze skierowanie to wymyśla powody, dla których je wypisuje.
Ponadto jestem pewna na 100%, że nie zajmują się tym, bo ubiegam się od nich o zwrot kosztów, właśnie ze względu na odmowy wypisywania skierowań i powołują się na swój regulamin, że oni niepłodnością się nie zajmują.20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g
22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g
12.2016 - 8tc [*] zabieg
05.2017 - 9tc [*] zabieg
02.2018 - cb
po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
V-Leiden ujemny
Kariotypy ok
Zespól antyfosfolipidowy ok -
U dr Pokulniewicza na Zwirki i WIgury miałam wykonane dwa razy usg w czasie normalnej konsultacji (po owulacji -bez wydruku), bez problemów dostałam również skierowanie. Na Domaniewskiej dr Stec także zrobił mi usg (przed owulacja - zdjęcia i opis) podczas wizyty. Nie spotkałam się nigdy z sytuacją, kiedy w gabinecie nie ma sprzętu do usg/
-
Witam Was, własnie trafiłam na forum i od razu postanowiłam napisać.
Potwierdzam wpis Cacuszko - w LUXmedzie nie prowadzą badań diagnostyki niepłodności. Prosiłam się lekarza o dodatkowe badania, nigdy nie dał skierowania na badania hormonalne, z łaską zrobił usg w którym wykrył torbiel. Kolejny lekarz w kolejnych cyklach zauważył torbiele na obu jajnikach i z marszu wystawił mi skierowanie na laparoskopię, mówiąc: wie Pani, zobaczą co się tam dzieje, od razu sprawdzą drożność jajowodów i jeśli torbiel (a niby miała pokrywać większa część jajnika) będzie do wycięcia to wytną. Lekarz zauważył także wodniaka jajowodu, którego w kolejnym cyklu już nie było. Od kwietnia plątałam się między różnymi lekarzami w luxmedzie z prośbą o skierowanie na szczegółowe badania. Dałam sobie spokój i poszłam prywatnie. Lekarz ginekolog żadnego wodniaka jajowodu nie widział. Podejście lekarzy na których trafiłam nie do końca odpowiada składanej przez nich obietnicy lekarskiej.Lipiec 2019 laparoskopia i przebicie wodniaka jajowodu
Listopad 2019 1 wizyta w gyncentrum w kierunku in vitro
Grudzień 2019 laparoskopia i usunięcie jajowodu
Kwiecień 2020 początki stymulacji
Czerwiec 2020 stymulacja hormonalna do in vitro
25.06 punkcja 2 pęcherzyki
Lipiec 2020 krótki protokół - 3 pęcherzyki
W sumie 3 zapłodnione i zamrożone
Sierpień 2020 transfer 1 zarodka - nieudany
Kwiecień 2021-stymulacja do drugiego transferu
05/05/2021 criotransfer, zarodek z 3 doby. Prog w dniu transferu 12, 2 doba po transferze 16. -