SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na owulację › Monitoring owulacji a testy lh
Odpowiedz

Monitoring owulacji a testy lh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudia k Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2025, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701|grudzien: 802
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7|grudzien: 60
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1| grudzień: 30
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos)
    18.11.2025 poronienie chybione,
    5.01.26 beta 31
    7.01.26 beta 84
    12.01.26 beta 1247
    14.01.26 beta 2327
    19.01.26 beta 9732
    preg.png
  • Velaria Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2025, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

Hej, ja od paru dni testuję i jednocześnie byłam wczoraj na monitoringu. Pęcherzyk dominujący 24mm, endometrium 9mm. Wczoraj wieczorem pasek testowy na teście ciemny, dziś rano jeszcze ciemniejszy, mam wrażenie że pozytywny. Owulacji kalendarzykowo spodziewam się dziś/jutro więc mogłoby się to wszystko pokrywać :)

05.25 6 tc 👼
    10.25 13 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    06.05.26 - zdrowy chłopiec 🩵🩵🩵
    🍀🍀🍀🍀
  • MisiaMisia123 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2025, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym miesiącu pierwszy w życiu monitoring owulacji, używam testów facelle. No i cóż - u mnie się sprawdziło. W tym cyklu bezowulacyjne ale w 8 dniu cyklu test wychodził niemalże biały, w 14 dniu cyklu jak były dwa jajeczka które nie chciały rosnąć i były małe, to druga kreska była blada ale była. Więc jednak coś tam wychwytują no i nie oszukały mnie pokazując pik w cyklu w którym go nie było.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ