Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring owulacji a testy lh
Odpowiedz

Monitoring owulacji a testy lh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudia k Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2025, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701|grudzien: 802
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7|grudzien: 60
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1| grudzień: 30
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos)
    18.11.2025 poronienie chybione,
    5.01.26 beta 31
    7.01.26 beta 84
    12.01.26 beta 1247
    14.01.26 beta 2327
    19.01.26 beta 9732
    preg.png
  • Velaria Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2025, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

Hej, ja od paru dni testuję i jednocześnie byłam wczoraj na monitoringu. Pęcherzyk dominujący 24mm, endometrium 9mm. Wczoraj wieczorem pasek testowy na teście ciemny, dziś rano jeszcze ciemniejszy, mam wrażenie że pozytywny. Owulacji kalendarzykowo spodziewam się dziś/jutro więc mogłoby się to wszystko pokrywać :)

05.25 6 tc 👼
    10.25 13 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    06.05.26 - zdrowy chłopiec 🩵🩵🩵
    🍀🍀🍀🍀
  • MisiaMisia123 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2025, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym miesiącu pierwszy w życiu monitoring owulacji, używam testów facelle. No i cóż - u mnie się sprawdziło. W tym cyklu bezowulacyjne ale w 8 dniu cyklu test wychodził niemalże biały, w 14 dniu cyklu jak były dwa jajeczka które nie chciały rosnąć i były małe, to druga kreska była blada ale była. Więc jednak coś tam wychwytują no i nie oszukały mnie pokazując pik w cyklu w którym go nie było.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ