Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring owulacji a testy lh
Odpowiedz

Monitoring owulacji a testy lh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudia k Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2025, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701|grudzien: 802
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7|grudzien: 60
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1| grudzień: 30
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos)
    18.11.2025 poronienie chybione,
    5.01.26 beta 31
    7.01.26 beta 84
    12.01.26 beta 1247
    14.01.26 beta 2327
    19.01.26 beta 9732
    preg.png
  • Velaria Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2025, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Cześć.
    Zastanawiam się nad monitorowaniem owulacji. Pytanie do tych które robiły monitoring. Czy sprawdzałyście jakie wychodzą wam testy LH w czasie monitoringu? Zastanawiam się czy to się może nie pokrywać, w sensie że np. Test LH wyjdzie pozytywny a już będzie po owulacji?

Hej, ja od paru dni testuję i jednocześnie byłam wczoraj na monitoringu. Pęcherzyk dominujący 24mm, endometrium 9mm. Wczoraj wieczorem pasek testowy na teście ciemny, dziś rano jeszcze ciemniejszy, mam wrażenie że pozytywny. Owulacji kalendarzykowo spodziewam się dziś/jutro więc mogłoby się to wszystko pokrywać :)

05.25 6 tc 👼
    10.25 14 tc 👼

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅

endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

🍀🍀🍀🍀
  • MisiaMisia123 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2025, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym miesiącu pierwszy w życiu monitoring owulacji, używam testów facelle. No i cóż - u mnie się sprawdziło. W tym cyklu bezowulacyjne ale w 8 dniu cyklu test wychodził niemalże biały, w 14 dniu cyklu jak były dwa jajeczka które nie chciały rosnąć i były małe, to druga kreska była blada ale była. Więc jednak coś tam wychwytują no i nie oszukały mnie pokazując pik w cyklu w którym go nie było.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ