X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

nadzieja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • miko1113 Nowa

Wysłany: 11 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich to jest moja pierwsza strona i forum poswiecone starania o dziecko . W lipcu straciłam ukochanego syna w 15 tygodniu odeszły mi wody płodowe tak poprostu . Po badaniach okazało sie ze wody i łozysko mialo ogniska zapalne i dziure 6 cm poszlam dalej robilam dodatkowe badania platne Mycoplasma ujemna Chlamydia ujemny i ureaplasma dodatnia potem dalej z genetyki wyszla mi trombofilia wrodzona i typ genu MTHFR po konsultacji z genetykiem mam brac witaminy b6 i b12 3 miesiace wczesnie zanim zajde i kwas foliowy o nazwie femibion 1 kariotyp prawidlowy u mnie i u meza mrofologi ok posiew niestety nie byl dobry bakterie coli i inne po przeleczeniu wszystkiego i odczekaniu znowu probujemy dodam ze to moje 3 poronienie w sumie mam juz dziecko jedno ma 7 lat z poprzednim mezem teraz wyszlam drugi raz i narazie nie doczekalismy sie prosze o rade co robie moze nie tak uzywam paskow testowych owu badam szyjke i temp przytulanie z mezem regularne i narazie nic nie wychodzi

miko1113
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Może warto zrobić jeszcze badania immunologiczne skoro z pierwszym mężem się udało a teraz tak się dzieje. Może warto też zrobuć histeroskopię aby sprawdzić jak tam macica w środku. Poronienia mają zawsze jakąś przyczynę więc warto poszukać lekarza który będzie chciał szukać do skutku.

• irma37 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :( Poronienia z drugim mężem? Najważniejsze, że możesz zajść w ciążę, trzeba zbadać, dlaczego ciąża nie utrzymuje się. Dziewczyny często biorą Acard po poronieniu. Widziałam Twój wykres, nie mierzysz temperatury o stałej porze, trudno wyznaczyć owulację.

Irmina
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ