X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Nagly brak owulacjj
Odpowiedz

Nagly brak owulacjj

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Zauwazylam ze w moich cyklach cos sie zmienilo. Jestem 10 miesiecy po porodzie. Przez 8 miesiecy bylo wszystko super, ciagnacy sluz przez 2 dni ktory wrecz mnie zalewal, po czym bol owulacyjny u mnie dosc duzy musialam az leki przeciwbolowe wziac. Od 2 cykli cisza.. sucho, ani grama sluzu nie mowiac juz o ciagnacym, zero bolu owulacyjnego, no i miesiaczka ktora zawsze byla regularna teraz sie spoznia 2-3 dni. Jakie badania moge zrobic? Podejrzewam ze nie mam owulacji ale jak to mozliwe tak nagle? Czekam dopiero na wizyte u ginekologa.

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po teoretycznej owulacji, jakieś 7 dni po, warto zrobić progesteron, on Ci odpowie czy owulacja była. Warto też zrobić monitoring, przed spodziewana owulacja by potwierdzić czy pęcherzyk rośnie oraz po - czy pęcherzyk pękł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ