X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Nagly brak owulacjj
Odpowiedz

Nagly brak owulacjj

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olcia77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Zauwazylam ze w moich cyklach cos sie zmienilo. Jestem 10 miesiecy po porodzie. Przez 8 miesiecy bylo wszystko super, ciagnacy sluz przez 2 dni ktory wrecz mnie zalewal, po czym bol owulacyjny u mnie dosc duzy musialam az leki przeciwbolowe wziac. Od 2 cykli cisza.. sucho, ani grama sluzu nie mowiac juz o ciagnacym, zero bolu owulacyjnego, no i miesiaczka ktora zawsze byla regularna teraz sie spoznia 2-3 dni. Jakie badania moge zrobic? Podejrzewam ze nie mam owulacji ale jak to mozliwe tak nagle? Czekam dopiero na wizyte u ginekologa.

niedoczynnosc tarczycy

4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.

28.03.2019- Kordian❤️
    10.05.2021- Dawid❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po teoretycznej owulacji, jakieś 7 dni po, warto zrobić progesteron, on Ci odpowie czy owulacja była. Warto też zrobić monitoring, przed spodziewana owulacja by potwierdzić czy pęcherzyk rośnie oraz po - czy pęcherzyk pękł.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ