X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Nagły spadek temperatury po skoku
Odpowiedz

Nagły spadek temperatury po skoku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny. Dodaje jeszcze raz, bo chyba w tym dziale powinien znaleźć się mój temat.
    Mam pytanie, co sądzicie o sytuacji, w której wszystko książkowo idzie jak trzeba odnośnie temperatur, występuje spadek przed owu, 36,4, wczoraj test owulacyjny pozytywny, obok którego temperatura od rana 36,8/36,9 tak jak na zbliżającą się owulację, po czym dziś wstałam, mierzę... 36,3/36,4. Jest ból jajnika od dwóch dni, ból podbrzusza. Czy to cykl spisany na straty, czy takie sytuacje mogą się zdarzyć? Ta wysoka temperatura chyba powinna się utrzymywać kilka dni, a nie drastycznie spaść dzień po wzroście... Dziękuję za wszelkie odpowiedzi

• Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie ma skoku, to możliwe, że nie było owulacji w tym cyklu. To, że miałaś pozytywny test owulacyjny nie świadczy o tym, że komórka jajowa został uwolniona. Zacznij chodzić na monitoring cyklu, żeby się dowiedzieć czy owulacje występują.

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ