X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Najskuteczniejsze testy owulacyjne
Odpowiedz

Najskuteczniejsze testy owulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które korzystają z testów owulacyjnych. Które polecacie? Których unikać?
    Ja zakupiłam testy owu z allegro, te z tym oczoyebnym różowym paskiem i moim zdaniem są do bani... Mikroskop pokazał owulkę, śluz był, ból prawego jajnika był a testy negatywne cały cykl.
    Podzielcie się doświadczeniami z testami:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dobre doświadczenia z testami drogeryjnymi (drogimi jak cholera oczywiście) - Rossmanowe facelle są ok, pink testy też. Allegrowskich nie próbowałam. Chociaż powiem Ci że nie wierzę przesadnie testom.

Dodam jeszcze że o facelle są różne opinie.

Poza tym to też jest kwestia interpretacji testów, bo to że test jest pozytywny nie oznacza że owulacja była i odwrotnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:15

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które korzystają z testów owulacyjnych. Które polecacie? Których unikać?
    Ja zakupiłam testy owu z allegro, te z tym oczoyebnym różowym paskiem i moim zdaniem są do bani... Mikroskop pokazał owulkę, śluz był, ból prawego jajnika był a testy negatywne cały cykl.
    Podzielcie się doświadczeniami z testami:-)
    Mi te różowe wychodzą bardzo ładnie. Z drogeryjnych polecam facelle i domowe laboratorium.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tę z domowe laboratorium niestety drogie :/ ale jak jest porządny pik lh to te z allegro za złotówkę też działają :) ale ja pozytywa miałam tylko po ovitrelle

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość dobre domowe laboratorium faktycznie drogie,ale ostatnio w aptece kupiłam zestaw "chcę być Mamą" za jedyne 24,99zł i w zestawie jest lh testy domowe laboratorium,1xtest o czułosci 25,1xtest o czułosci 10.Więc super sie opłaca!polecam !

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie bez problemów działają te z allegro-stosuje te różowe. 2h przed testem nie pije wody. Testuje ok 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 16:55

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te różowe z allegro i dają radę. Ale najlepsze są z Rossmanna facelle czy jakoś tak:)

Aniołek 07.2017
  • janka00 Nowa

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam te z allegro i w ciągu całego cyklu wg nich nie miałam owu. Teraz kupiłam z domowego laboratorium i nie miałam żadnego problemu z interpretacją wyniku :)

• janka00 Nowa

Wysłany: 28 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno kupowałam je w aptece doz zamawiając przez internet kosztują 15 zł za 5 szt a bezpośrednio w aptece 25!!!!!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ