negatywne testy owu - pytanie
-
Hej. Od kilku miesięcy monitoruję owu za pomocą testów. Zawsze było tak, że testy wychodziły negatywne (druga słaba kreska) tuż przed owu - np. dwa dni, potem owu i może jeden dzień znowu ta druga kreseczka słabsza. Reszta miesiąca testy silnie negatywne = tylko kreska kontrolna. A w tym miesiącu mam tak, że wychodzą negatywne (kreska mniej widoczna) już ponad dobry tydzień... po drodze nie wyczaiłam owu. Tylko cały czas dwie kreski a druga słabsza. Dzisiaj 19 dc ]. czy mam się czym martwić? czy to normalne?
23. 08 dwie kreski
05.09 13220 BetaHcg.
17.09 jest -
nick nieaktualnyA jakieś wyniki? Badania?
Wizyta u gin?
Monitorowanie cyklu? Temperatury?
Polegając na samych testach- nie polegasz praktycznie na niczym.
A to że nie wychodzą, to może mieć tak różne podłoże, że nikt tutaj wróżyć z nich nie będzie.
I warto też zainwestować w dobre testy- nie te z allegro. W Rossmannie polecam kupić Domowe Laboratorium. Są najdokładniejsze.
Oczywiście włączyć do starań całą resztę o której napisałam na początku. -
Ja rownież polecam domowe laboratorium. Miałam monitoring usg i robiłam jednoczesnie testy : domowe laboratorium i te z Allegro niebieskie. Testy z DL idealnie pokazały owu a te z Allegro cały cyklu nic nie pokazywały, dla mnie strata kasy nawet tej niewielkiej
-
nick nieaktualnyIga66 wrote:Ja rownież polecam domowe laboratorium. Miałam monitoring usg i robiłam jednoczesnie testy : domowe laboratorium i te z Allegro niebieskie. Testy z DL idealnie pokazały owu a te z Allegro cały cyklu nic nie pokazywały, dla mnie strata kasy nawet tej niewielkiej
I u mnie było to samo- dlatego nie polecam tych tanich z allegro, bo potem są przeboje i rozterki "mam skok temperatury a testy negatywne! Dlaczego nie mam owulacji???". -
Przez polecanie mi testów tylko z rosmana nabawiłam się depresji. U mnie one najzwyczajniej nie wychodzą nigdy. Potwierdzony skok LH i monitoring, a testy dupa . Kupiłam z allegro ale z innej firmy i robiłam razem z kilkoma innymi w trakcie monitoringu.
Z całą pewnością domowe labolatorium nie zawsze wychodzi. Dodatkowo jeśli się dużo pije w ciągu dnia to też mogą nie wyłapać tej kreski testowej dobrze.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyBo do sikania na test też się trzeba przygotować.
Standardem jest nie picie min. 2h przed testem. Chodzi o stężenie moczu. Im mmniej rozcieńczony, tym lepiej.
Tak samo jak ciążowy powinno się robić z pierwszego moczu rano.Frufru lubi tę wiadomość
-