Nie umiem obliczyc owulacjii
-
Witam was dziewczyny
O mnie:
-mam 23 lata
-nigdy nie byłam w ciąży
-staramy się już 2 miesiąc I NIC
miesiączki mam baardzo nieregularne
-nigdy nie brałam antykoncepcji
Mój problem polega na tym, że nie potrafię obliczyć owulacji w moich baardzo nieregularnych cyklach, troche sie obawiam bo juz 2 miesiace staramy się o dziecko i NIC...
Czy któraś z was ma jakis sposób aby wyliczyc (pi razy drzwi) owulkę?
Bardzo proszę o pomoc ;* -
Przewaznie (nie u kazdej kobiety )pojawiaja sie objawy ktore swiadcza o nadchodzacej owulacji. Przedewszystkim sluz plodny-przejrzysty ciagnacy przypominajacy bialko jajka -wtedy wiesz ze owulacja za rogiem,mozesz zainwestowac w testy owulacyjne ktore poprawnie wykonane moga Ci pomoc w poczeciu bo pokazuja ze owulacja wystapi w ciagu 24-36h.Radze troche poczytac bo sie przyda; -)oczywiscie wszystkie wymienione objawy oznaczaja tylko to,ze cialo sie do niej przygotowuje ale czy dochodzi tylko monitoring u ginekologa potwierdzi. A jak dlugie sa Twoje cykle, co to znaczy ze sa nie regularne? Czy jest miedzy nimi naprawde duza przepasc?
-
Witam,
Mam 29 lat i również nieregularny okres tzn od 24 do nawet 29 dni. Od dwóch miesięcy staramy się o dzidziutka i nic … Podczas ostatnich dni płodnych-przynajmniej je wskazywał kalendarzyk w telefonie kochaliśmy się mniej więcej co dwa dni a tu niestety nic -
Niestety szczegolnie przy nieregularnych okresach,moze sie okazac ze owulacji nie ma w ogole. Sama to przerabiam. Albo jest co ktorys okres. Mozna to sprawdzic na monitoringu cyklu.7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
A masz stwierdzoną jakąś przyczynę braku owulacji? Z tego co wiem to do 30stki tylko 1 cykl bezowulacyjny w roku jest normą. Ja jutro idę na prolaktynę. Ginekolog powiedział, że jak przez rok się nie uda to zbadamy faceta a potem mnie wyśle na badanie drożności jajowodów bo problemem mogą być też zrosty po cesarce.. ale może faktycznie wcześniej się skuszę na monitoring
-