X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Niski Estradiol oraz progesteron
Odpowiedz

Niski Estradiol oraz progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madzia0101 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam 25 lat.Zrobiłam sobie badania bo czuje że coś jest nie tak. Słabe libido, plamienie przed okresem od zawsze. Moje wyniki 7dpo robione w styczniu

Progestereon 5
    estradiol 95
    antytpo 14
    anty tg 18

tarczyca 10ml objętność
    tsh 1.5 ( w październiku 2025 wynik : 3)
    FT3-3.3
    FT4- 1.45

kortyzol 15,9
    prolaktyna 26 (listopad 2025)

co robić od czego zacząć mając tak bardzo słabe wyniki hormonów?
    pozdrawiam magda

• Mira.huntrix Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia0101 wrote:
    Cześć, mam 25 lat.Zrobiłam sobie badania bo czuje że coś jest nie tak. Słabe libido, plamienie przed okresem od zawsze. Moje wyniki 7dpo robione w styczniu

Progestereon 5
    estradiol 95
    antytpo 14
    anty tg 18

tarczyca 10ml objętność
    tsh 1.5 ( w październiku 2025 wynik : 3)
    FT3-3.3
    FT4- 1.45

kortyzol 15,9
    prolaktyna 26 (listopad 2025)

co robić od czego zacząć mając tak bardzo słabe wyniki hormonów?
    pozdrawiam magda

Czy konsultowałaś to z lekarzem ? Coś Ci powiedział?

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025
    2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle
    16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog i dalsza diagnostyka
    metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron
    cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef
    Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 Progesteron 20 , 10dpt 20 :(

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45, 14dpo 218, 16dpo 601, 18dpo 987, 19dpo 1367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ