niski progesteron a brak skoku temperatury
-
Wysłany: Dzisiaj, 14:35
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Dziewczyny 3 miesiące ten poronilam w 12 tc, poronienie zatrzymane. Zbadalam sobie w zeszłym cyklu progesteron i byl 9, 43, czyli niski. We wtorek bylam na usg i lekarz powiedział, ze jest pieknny pęcherzyk 18mm, testy owulacyjne, +pokazały w czwartek, natomiast temperatura nie skacze. Czy to możliwe, ze owulacja byla, tylko niski progesteron powoduje, ze temperatura nie rośnie? Dostałam duphaaston, jutro zaczynam brać.
Nie wiem jak dodac wykres, będę. Wdzieczna jak zerkniecie -
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:W jakiej fazie cyklu badalas progesteron? Są różne normy,zależy od laboratorium. Ja 22dn cyklu mialam 0,69 i lekarz mi powiedział ze jeśli jest tak maly progesteron to nie ma szans na owulacje, nie pęknie pęcherzyk
dodam ze powinnam byc wtedy w fazie owulacyjnej.
ja mam progesteron 0,44 badany w 25dc wiec bez duphastonu tez nie mam szans na owulację wiecie moze o ile duphaston podnosi poziom progesteronu (w dawce 1 tabletka dziennie)? nie da się go zmierzyć we krwi bo jest niewykrywalny, skąd więc mam wiedzieć czy dawka jest dla mnie wystarczająca i o ile podniosła progesteron?
-
udało mi się wkleić wykres.
Aleksia z tego co ja wiem, duphaston, jest syntetycznym progesteronem i w wynikach nie wychodzi. Tylko nie rozumiem, po co podawany masz progesteron, skoro pęcherzyki nie pękają. Duphaston pomaga u mnie kiedy jest niedomoga ciałka żołtegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 17:39
-
aagatkaa1984 wrote:udało mi się wkleić wykres.
Aleksia z tego co ja wiem, duphaston, jest syntetycznym progesteronem i w wynikach nie wychodzi. Tylko nie rozumiem, po co podawany masz progesteron, skoro pęcherzyki nie pękają. Duphaston pomaga u mnie kiedy jest niedomoga ciałka żołtego
nie wiem czy pęcherzyki u mnie nie pękają. wszystkie pozostałe hormony mam w normie jedynie progesteron niski to co oprocz duphastonu powinnam brać? -
aagatkaa1984 wrote:Uważa się, że progesteron poniżej 3, oznacza, że pecherzyki nie pękają
rozumiem a jak (poza monitoringiem) mozna sprawdzic czy pęcherzyk pękł? Czy swiadczy o tym np. wyższa temperatura w fazie lutealnej? We wtorek mam monitoring ale zastanawia mnie czy cos jeszcze moze wskazywać a to ze pęcherzyki jednak pękają i problemem jest tylko niski progesteron uniemożliwiający zagnieżdżenie zarodka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 18:38
-
Czy to znaczy ze nie mam owulacji nawet jak wszystko wskazuje na to ze jest? Nie chodzi o to ze OF ją zaznacza na wykresie ale o wszystkie moje objawy (sluz, temperatura, szyjka i testy). Jesli mam tak niski progestron to znaczy ze nie mam wcale owulki?
-