Nitki krwi w śluzie
-
nick nieaktualnywitam dziewczynki:)
dzis jest moj 11dc i w sluzie pojawily mi sie niteczki krwi w śluzie. robiłam również dzisiaj test owulacyjny i wyszedł negatywnie. czy mimo negatywnego testu może to być owulacja mam cykle 28-29 dniowe wiec chyba troszke za wczesnie. -
nick nieaktualnyJa również mam tego typu problem. W 10 lub 11dc pojawiają się leciutkie plamienia. Niestety u mnie okazało się, że jest to spowodowane zaburzeniami hormonalnymi i licznymi niepękniętymi pęcherzykami na jajnikach. Ja do tego niestety mam też skąpe miesiączki i biorę bromergon na obniżenie prolaktyny:/
-
AgnieszkaH wrote:Ja również mam tego typu problem. W 10 lub 11dc pojawiają się leciutkie plamienia. Niestety u mnie okazało się, że jest to spowodowane zaburzeniami hormonalnymi i licznymi niepękniętymi pęcherzykami na jajnikach. Ja do tego niestety mam też skąpe miesiączki i biorę bromergon na obniżenie prolaktyny:/
AgnieszkaH, a czy bierzesz jeszcze jakieś leki oprócz Bromergonu? Do jakiego poziomu prolaktyna obniżyła się u Ciebie po bromku? -
nick nieaktualnyAktualnie jestem w trakcie badań, bo moje problemy nie zniknęły po podaniu samego bromergonu. Prolaktyna obniżyła się wprawdzie po pół roku stosowania do 4,6ng/ml, ale skąpe miesiączki i plamienia zostały. Mam podejrzenie PCOS, jednak lekarz chcąc się upewnić ostatnio zrobił mi badania androstendionu, DHEA-SO4, insuliny, 17-hydroksyprogesteronu, a także samego progesteronu. Dodatkowo przepisał mi Duphaston, gdyż w jajniku prawym miałam niepęknięty pęcherzyk, który stał się torbielą. Czekam teraz na wyniki, wizytę i diagnozę. Z tych wyników, które już mam to progesteron mam w 22dc 21,86, z kolei insulina jest w normie, a niestety DHEA-SO4 dosyć wysokie jak na mój wiek (26 lat) bo aż 486:/ Nie wiem narazie, co na to lekarz, bo wizyta dopiero w piątek:( Nie mam też jeszcze pozostałych wyników. Przez dwa lata lekarze mnie zbywali mówiąc na skąpe miesiączki, że taka moja uroda, a na plamienia przepisywali tabletki antykoncepcyjne. Dopiero teraz trafiłam na dobrego lekarza, który się zajął dokładnie moim problemem.
-
nick nieaktualny
-