X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Nowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa więc mam do Was doświadczonych pytanko.
    Z narzeczonym staramy sie o malenstwo 3 cykl ale dopiero zaczynamy 2 z ovu lecz póki co bez efektow :(
    Do tej pory moje cykle trwały średnio 29 - 30 dni. Miesiączki miałam raczej regularnie.
    W poprzednim cyklu miesiaczka spóźnila sie 6 dni przez co byłam przesczesliwa bo myślałam ze to fasolka. Test chciałam zrobic na następny dzien ale rano pojawiła sie @ :( czyli sie nie udało.
    W obecnym cyklu @ przyszła 3 dni wcześniej i co mnie najbardziej zadziwilo to trwała tylko 2 dni (mocniejsze krwawienie) a na 3 było juz tylko baaaardzo delikatne plamienie. Dla jasności zwykle @ trwa u mnie min 5 - 6 dni z czego 4 to dość intensywne krwawienie.
    Jak by tego było mało z obserwacji szyjki wyszło ze najwyżej położona, najbardziej miękka i otwarta była właśnie podczas tej miesiaczki. Czy to możliwe zeby ovu wystąpiła właśnie wtedy? Bo ja ju nic nie rozumiem i proszę Was o radę.
    Pozdrawiam.

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie mozliwe..ja mam szyjke wysoka i otwarta przy @ i lekkie miesiaczki przy cyklach bezowulacyjnych. Jak mam owulacje to miesiaczka normalna i szyjka nisko, twarda i otwarta..
    Witamy na ovu!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobra jesteś w te klocki , skoro po 2,3 miesiącach już tak dokładnie badasz szyjkę .. mi to zajeło więcej czasu. Teoretycznie dni płodne mogły się zacząć w trakcie @ ale na owulkę w tym czasie bym nie liczyła.. Witaj w naszym zwariowanym gronie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • karolca Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długość oraz intensywność krwawień u jednej kobiety może być rózna w róznych cyklach. W czasie owulacji szyjka jest raczej twarda niż miękka, miękka jest właśnie podczas miesiączki (otwarta również).

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolca nie zgadzam się , w czasie owulacji szyjka się otwiera i podnosi , w czasie miesiaczki czasem jest gąbczasta ale to nie reguła. Daje link do przebiegu zmian w szyjce
    http://www.promama.pl/baza-wiedzy/191/objawy-plodnosci-zmiany-zachodzace-w-szyjce-macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 08:31

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nowa :))
    Jja na razie jestem w trakcie 1 cyklu z ovu)) tez miałam podobny przypadek... @ spóźniła sie sie 7 dni w podbrzuszu czułam takie dziwne rozpychania. Nigdy sie tak nie czułam. I latalam cały czas siusiu...już sie cieszylam...a tu@. Teraz mam teoretycznie dni plodne. Ale nie mam ovu. Robiłam testy z moczu i jedna kreska....

qq87j44jhto0od0f.png

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychika dziewczyny , psychika tak działa. Cykle szaleją , im większa chęć posiadania dziecka tym proporcjonalnie większa szansa na zawirowania w cyklach. W pierwszym moim cyklu starań , okres spóźnił mi się 2 tyg i byłam pewna że to ciąża a tu nagle przed wizytą u gin , bach @ i koniec marzeń- twarde lądowanie

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie Blys_kotka , ja zawsze mialam reguralne cykle, jak juz to jeden dzien spoznienia - a odkad sie staram rozregulowalam sie ... raz mi sie okres spoznil nawet ponad 6 dni - tez myslalam ze to ciaza ale jednak nie...

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Beate Nowa

Wysłany: 5 października 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    41witos.gif

• Saramago Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa. I dopiero zaczynam z Ovu. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego szacownego grona. W kupie raźniej. I cieplej. A teraz chłodne dni nadchodzą, brrrr

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja też jestem tu od niedawna . Jako staraczka o fasolke oczywiście :)))trzeci cykl sie staramy o maleństwo. od tego cyklu a właściwie już chyba po owulacji zaczęlam mierzyć temperaturę bo myślałam ze uda nam sie bez tego wszystkiego ale niestety to nie takie proste :( za dwa dni mam dostać okres ale jakoś to wszystko dziwne bo mnie nie bolą piersi :( ale jako tako objawów ciązy ani podwyższonej temp też nie mam. Testu na razie nie robie bo nie chce sie po raz kolejny rozczarować :( trzymajcie kciuki. Powodzenie wszystkim staraczkom :) kiedyś nam sie uda :))

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja też się przywitam ;) To mój drugi cykl z OVU, miejmy nadzieję, że ten szczęśliwy :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się przedstawię :)Cześć :) 1 cykl z OVU teoetycznie mam teraz zielone pole do działania, rano test owulacyjny pokazał mi 2 mocne kreski, teraz 2 słabe:/ nie wiem o co mu chodzi. a mikroskop afrodyta wogole nie wskazał owulacji:/ byłam dzis na USG pęcherzyk 17mm i endometrium 77m,lekarz prognozuje owulke na jutro.
    powodzena wszystkim :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    To do dziela kochana :)
    I zielonej kropeczki na finale :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Dziewczyny jestem tu nowa.
    Na razie zapoznaje sie z ta Fajna stronka :)
    To jest moj obecnie 3 cykl staran a z Ovu pierwszy.
    Dodam tylko, ze jestem po zabiegu usuniecia cysty z janika i moze to dlatego moje starania sie tak opzniaj :(

Pozdrawiam Was wszystkie goraco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 22:05

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Izaczek Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj jaszczurka w naszym gronie :)

jaszczurka lubi tę wiadomość

Izaczek
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaczek wrote:
    Witaj jaszczurka w naszym gronie :)
    a Dziekuje :)

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jaszczurko :)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ