Objawy owulacji a owulacja
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Czy możliwe że przy wszystkich objawach owulacji: śluz , pozytywne testy owulacyjne, skok temperatury, ginekolog nie widzi ze była owulacja (dzień wcześniej)?
Moja mi tak wlasnie powiedziała, że nie widzi ciałka żółtego i że raczej nie było owulacji. Na pytanie czy może dojść do skoku temperatur pomimo braku owulacji nie potrafiła odpowiedzieć. -
nick nieaktualnyZ tego co ja się uczyłam, to są tylko wskaźniki, ale nie dowód na to, że owulacja była, natomiast z własnego doświadczenia wiem, że lekarz może powedizec jedno a organizm i tak robi swoje. Ja mając 23 lata usłyszałam, że nie mogę mieć dzieci, że komórki są słabej jakości, że mimo objawów owulacji nie ma, nie ma śluzu płodnego ani wewnątrz ani na zewnątrz - a jednak w lipcu 21 urodziłam córkę, zaszłam w ciążę bez żadnych stymulacji, cierpliwie mierzyłam temperaturę i pilnowałam kiedy powinno być współżycie, także z mojej perspektywy jeśli objawy są, a lekarz nic nie widzi, to jeszcze nie znaczy, że już sprawa jest zamknięta, jedynie na pewno warto się poobserwować dłuższy czas 🙂
-
nick nieaktualnygrotka wrote:Witam. Czy możliwe że przy wszystkich objawach owulacji: śluz , pozytywne testy owulacyjne, skok temperatury, ginekolog nie widzi ze była owulacja (dzień wcześniej)?
Moja mi tak wlasnie powiedziała, że nie widzi ciałka żółtego i że raczej nie było owulacji. Na pytanie czy może dojść do skoku temperatur pomimo braku owulacji nie potrafiła odpowiedzieć.
Hej. Udostępnij wykres -
Iwonay wrote:Z tego co ja się uczyłam, to są tylko wskaźniki, ale nie dowód na to, że owulacja była, natomiast z własnego doświadczenia wiem, że lekarz może powedizec jedno a organizm i tak robi swoje. Ja mając 23 lata usłyszałam, że nie mogę mieć dzieci, że komórki są słabej jakości, że mimo objawów owulacji nie ma, nie ma śluzu płodnego ani wewnątrz ani na zewnątrz - a jednak w lipcu 21 urodziłam córkę, zaszłam w ciążę bez żadnych stymulacji, cierpliwie mierzyłam temperaturę i pilnowałam kiedy powinno być współżycie, także z mojej perspektywy jeśli objawy są, a lekarz nic nie widzi, to jeszcze nie znaczy, że już sprawa jest zamknięta, jedynie na pewno warto się poobserwować dłuższy czas 🙂
Koleżanka też dostała taką informacje od ginekologa, że bardzo trudno będzie jej zajść w ciąże, jeśli w ogóle się uda. (Wtedy jeszcze nie planowała s ogóle dzieci).
No i po tej wizycie w 1 miesiąc zaszła w ciążę. 😊
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnygrotka wrote:Witam. Czy możliwe że przy wszystkich objawach owulacji: śluz , pozytywne testy owulacyjne, skok temperatury, ginekolog nie widzi ze była owulacja (dzień wcześniej)?
Moja mi tak wlasnie powiedziała, że nie widzi ciałka żółtego i że raczej nie było owulacji. Na pytanie czy może dojść do skoku temperatur pomimo braku owulacji nie potrafiła odpowiedzieć.
Grotka ciałko żółte zaczyna rosnąć od 24 do 36 godzin po owulacji. Może wizyta była od razu po owulacji i ciałko żółte nie zdążyło jeszcze urosnąć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 13:43
-
USG to najlepsze narzedzie do monitoringu owulacji, po owulacji zostaje slad na jajniku z ktorego wydostala sie komorka jajowa chyba ze kiepskiej jakosci byl sprzet, zrob sobie progesteron w 7/8 dniu po owulacji bedzie wiadomo powyzej wartosci 10 juz nie pamietam jaki jest zakres w kazdym razie to swiadczy o przebytej owulacji
-
Cześć
Mam bezowulacyjne cykle. Przez kilka miesięcy stymulowana clo i nigdy nie czułam owulacji.. Minął rok od odstawienia leczenia i stymulowania cykli. W tym cyklu od dwóch dni tak dziwnie się czuję. Nawet nie umiem tego konkretnie określić. Trochę czuję jajniki, takie lekkie uczucie ciężkości w macicy, a może to szyjka.. Zastanawiam się czy to może być owulacja. Co myślicie? Jakie są Wasze objawy? -
nick nieaktualnyOlszasia wrote:Cześć
Mam bezowulacyjne cykle. Przez kilka miesięcy stymulowana clo i nigdy nie czułam owulacji.. Minął rok od odstawienia leczenia i stymulowania cykli. W tym cyklu od dwóch dni tak dziwnie się czuję. Nawet nie umiem tego konkretnie określić. Trochę czuję jajniki, takie lekkie uczucie ciężkości w macicy, a może to szyjka.. Zastanawiam się czy to może być owulacja. Co myślicie? Jakie są Wasze objawy?
Ból jajnika, takie kłucie. Możliwe, że ci się owulka szykuje. Rób może testy owulacyjne to będziesz miała jasność ❤️ -
https://zapodaj.net/400fa52334a93.jpg.html
Czy to Waszym zdaniem pozytyw?
Oczywiście to test owu 😊19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Pelnanadzieji88 wrote:USG to najlepsze narzedzie do monitoringu owulacji, po owulacji zostaje slad na jajniku z ktorego wydostala sie komorka jajowa chyba ze kiepskiej jakosci byl sprzet, zrob sobie progesteron w 7/8 dniu po owulacji bedzie wiadomo powyzej wartosci 10 juz nie pamietam jaki jest zakres w kazdym razie to swiadczy o przebytej owulacji
W 22dc zrobiłam progesteron i wyniósł 14,86 ng/ml (przy normie w fazie lutealnej 1,2 - 15,9)
Także wydaje mi się, ze jednak owulacja była. Jeszcze będę robić badania w 3dc i wtedy z wynikami do lekarza pójdę i zobaczymy -
grotka wrote:Witam. Czy możliwe że przy wszystkich objawach owulacji: śluz , pozytywne testy owulacyjne, skok temperatury, ginekolog nie widzi ze była owulacja (dzień wcześniej)?
Moja mi tak wlasnie powiedziała, że nie widzi ciałka żółtego i że raczej nie było owulacji. Na pytanie czy może dojść do skoku temperatur pomimo braku owulacji nie potrafiła odpowiedzieć. -
nick nieaktualnygrotka wrote:Też tak myślę, zobaczymy tylko co powie na progesteron prawie 15 ng/ml.
-
Iwonay wrote:Jak byłam w 10 tygodniu ciąży to miałam progesteron 17,8 niby w normie, ale lekarka mówiła, że mógłby być ciut wyższy, ale nic nie brałam, ciąża donoszona bezproblemowo, potem w 2 trymestrze był ponad 30
Ja znalazłam wyniki z pierwszej ciąży i 16dpo miałam progesteron 20, a tydzień później 16. Chyba brałam duphaston, ale nie pamiętam, bo to już tak dawno byłoSisi0708 lubi tę wiadomość
-
Witam.. wczoraj był mój 13 DC. Od rana mailami tyle śluzu bezbarwnego i ciągnącego że strach było się ruszać. Ale dziwne jest to że popołudniu nagle zanikł był tylko w środku pochwy ale nagle stało się go mniej. Ból lewego jajnika aż do pleców trwał do chwili zaśnięcia. Oczywiście współżycie było. Dzisiaj jestem poprostu pełna w okolicy brzucha. Nie wiem czy owulacja była czy co to może być? Robiłam estradiol lh i fsh są książkowe . Teraz będę szła 21 DC na progesteron.MagdaiTomek
-
nick nieaktualnyMagdaiTomek wrote:Witam.. wczoraj był mój 13 DC. Od rana mailami tyle śluzu bezbarwnego i ciągnącego że strach było się ruszać. Ale dziwne jest to że popołudniu nagle zanikł był tylko w środku pochwy ale nagle stało się go mniej. Ból lewego jajnika aż do pleców trwał do chwili zaśnięcia. Oczywiście współżycie było. Dzisiaj jestem poprostu pełna w okolicy brzucha. Nie wiem czy owulacja była czy co to może być? Robiłam estradiol lh i fsh są książkowe . Teraz będę szła 21 DC na progesteron.
-
Hej! Ja ze swojej strony moge napisac, ze tylko raz w zyciu doświadczyłam krwawienia owulacyjnego, które wydarzyło sie w dodatku w trakcie stosunku wiec najedliśmy sie strachu, wówczas nie staraliśmy sie o dzidziusia wiec nie interesowałam sie tymi tematami Ginekolog potwierdziła wówczas ze było to związane z pęknięciem pęcherzyka, niestety nie pomogę apropo cykli bezowulacyjnych…
A btw znajoma miała plamienia w środku cyklu z powodu nadżerki wiec warto taka sytuacje omówić z lekarzem Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 20:49