X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Olej lniany na śluz
Odpowiedz

Olej lniany na śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak jak w temacie. Czy któraś stosowała olej lniany na śluz? Udało się wam zajść w ciążę podczas stosowania jego? U mnie zawsze śluz rozciągliwy występuje jedynie w dniu owulacji. Dzień przed, czasami dwa, mam uczucie "mokrości". Odnoszę wrażenie że jest go za mało i trwa za krótko. Olej lniany pomoże ? Ile go brać ?

• świtezianka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomógł olej z wiesiołka. Brany od początku cyklu do owulacji.

29.01: ⏸️ Witaj, dzieciątko 🥹

Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

Czekamy na Ciebie, Julianku! 🥰

preg.png
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    Mnie pomógł olej z wiesiołka. Brany od początku cyklu do owulacji.
    Dziękuję za odpowiedź 🙂 nad wiesiołkiem również się zastanawiałam. Jednak wiele dziewczyn pisało o tym, że doświadczyły po nim bólów brzucha czy wydłużenia cyklu. Wobec tego chętnie poznam więcej opinii na temat obu specyfików, może któraś brała oba i ma jakieś porównanie co do działania jednego i drugiego 🙂

• Krol84 Nowa

Wysłany: 14 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę jakości śluzu bardzo ale to bardzo pomaga len mielony. Wrzucić do ostudzonej letniej herbaty, kompotu czy innego napoju od zekac 10 min aby napęczniał i zwiększył objętość. Najlepiej z rana gdyż poprawia perylistyke jelit i powleka błonę śluzowa żołądka takim ochronnym filmem. Mi bardzo pomógł przy wrzodach dwunastnicy, na trawienie i śluz zauważyłam już po 3 tyg że dosłownie się ciągnął jak korzystałam z toalety. Warto spróbować. Można też zagotować siemię lniane np szklanka wody zagotować i dodać łyżkę ziaren siemienia. Że 3 min gotować i odstawić. Gdy przestygnie jest jak kisiel. To są 2 bardzo dobre sposoby i sprawdzone przeze mnie

KasiaKP lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sluz też piłam olej z wiesiołka od 3 dnia cyklu do owulacji. Nigdy mi się nie wydłużył cykl. Ważne żeby trzymać go w lodówce ;) Kilka razy też eksperymentalnie piłam ACc optima od 6 dc do owulacji. Również widziałam efekty :)

KasiaKP lubi tę wiadomość

• Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić konkretny olej lniany lub tabletki z wiesiołka? Jak czesto stosowac olej lub to siemie lniane?

👩🏻 32 👦🏽34

Styczeń 2024- starania o pierwsze dziecko ❤️‍🔥
    20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimpi wrote:
    Możecie polecić konkretny olej lniany lub tabletki z wiesiołka? Jak czesto stosowac olej lub to siemie lniane?

Olej z wiesiołka z Olini, ja piłam dużą łyżkę raz dziennie do owulacji

Pimpi lubi tę wiadomość

• Mamcia86 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdził się olej z wiesiołka w kapsułkach: https://www.aptekanamex.pl/oeparol-olej-z-nasion-wiesiolka-60-kapsulek.html
    Brałam 2 kapsułki dziennie

• Lilinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję "olej dla kobiet" oraz olej z czarnuszki z Olinii od dwóch cykli i niestety mam wrażenie, że jestem coraz bardziej sucha :( nie moge wyznaczyc nawet szczytu śluzu :/ jakiekolwiek objawy śluzu dobrej jakości mam zaraz po okresie od około 8 dnia cyklu jest to odczucie śliskosci, mokrosci ale niestety sluzu ciagnacego, przeźroczystego juz dawno nie mialam, co ciekawe wzrost temp. mam teraz od okło 15-17 dnia i wtedy jestem już sucha :(

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ