X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś może mi powiedziec jak się ją zaznacza na wykresie :/ ?

• Elfik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, nie dokładnie wiem o co pytasz, ale

1. ovufriend sam ci ją wyznaczy na podstawie swojego algorytmu, ty zaznaczasz temp, sluz, testy ovu, szyjkę a on ci wstawia linię..
    nie musisz wszystkich, ale im wićej tym lepiej. Czasem w ogóle jest nie wstawi - bo uzna, ze owu nie było

2 jesli chcesz sama sobie ustawic owulację, bo np. miałaś monitoring, to naciskasz na dany dzień i na pierwszej zakładce "obserwacje" masz na samym dole
    zaawansowane zaznaczanie owulacji, czy jakoś tak
    jak to odptaszkujesz, to w tym dniu ustawisz sobie owulację

mam nadzieję, że pomogłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) zapytałam bo gdzieś przeczytałam, że można ją sobie samemu zaznaczyc..i pomyślałam żeby to zrobić, ale wolałabym żeby to ovu ja wstawiał a..czyli owu nie było .. dziwne ,bo w tym cyklu byłam pewna że ja odczuwam, możliwe że ovu miała miejsce, mimo że nie została zaznaczona :/ Jak narazie nie potrafie tego wszystkiego tutaj rozgryźć :/

• JaMama Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj i sprawdz czy ovu zaznaczy zgodnie z Twoimi przeczuciami . Jeżeli będziesz miała trzy dni wyższych temperatur to Ci zaznaczy - tak chyba było u mnie :)

Taka sobie mama :)

ed1d9fb9d53d647d6c29747d4e79b4c4.png
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czy miałyście tak, że przed owulacją spadła Wam temperatura? Mnie od wczoraj pobolewają jajniki, mam śluz rozciągliwy i temperaturę...35.5. Na dodatek dostałam biegunki i już nie wiem czy to z nerwów czy się przytrułam czymś. Help. ❤️

Asia
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to bardzo często się zdarza, że dzień przed, lub w dniu owulacji - temperatura spada.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie owulacji? Wczoraj wypadl mi dzień owulacji(test owulacyjny pozytywny) jednak od około 11 rano dostalam plamienia,pomyślałam ze to te owulacyjne jednak plamienie przeszło w obfite krwawienie i trwało tak do wieczora. Na noc zmniejszyla sie jego obfitosc jednak nad ranem znow nabrało w sile i tak do teraz. Czy to moze byc to plamienie/krwawienie owu? Kurcze staramy się z partnerem o dzidziusia i myslalam ze może w tym cyklu się uda a tu taki psikus

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdą taką sytuację należy sprawdzić u ginekologa.
    Może zrobiła się torbiel i pękła?
    Może pękło jakieś naczynko po <3 ?
    Przyczyn można wyliczać wiele.
    Jeśli jednak jest to czysta krew i utrzymuje się tyle czasu, to raczej potrzebna wizyta u ginekologa na już.
    Sprawdzałaś przed owulacją stan jajników czy macicy na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robiłam 27-04 badania i wszystko było wporzadku, usg nie wykazało zadnej torbieli itp. Teraz wizyta 29-05 i nie mam możliwości iść szybciej... Ale jeśli test owu był pozytywny a wystąpiło takie krwawienie to mogło dojść do zapłodnienia? Żadnych boli nie odczuwam, totalnie żadnego dyskomfortu poza tym krwawieniem. Wczoraj tylko poczułam najpierw takie delikatne ukłucie w jajniku a potem pojawiło sie krwawienie. Nie mam pojecia co teraz myśleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinaa wrote:
    Ale jeśli test owu był pozytywny a wystąpiło takie krwawienie to mogło dojść do zapłodnienia?

Tego nikt nie jest w stanie ocenić na forum.
    Nawet lekarz na usg.
    Potwierdzeniem będzie tylko dodatnia beta.

Co do krwawienia, ja miałam raz. Żywą krwią w owulację (bez współżycia jakiegokolwiek) z silnym bólem. Na usg nic nie wyszło.
    Zwykle moje plamienia owulacyjne były wynikiem pojawiającej się torbieli krwotocznej po owulacji. Ale to nie było nic złego.

Po prostu trzeba sprawdzić u lekarza przyczynę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie, to pojedź wieczorem na IP i powiedz że bardzo boli brzuch i masz żywą krew. Może zrobiliby wtedy usg jak masz czekać tyle do wizyty.
    Sprawdzić chociaż czy jest czysto i skąd się ta krew pokazuje.

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Tu nowa... Mam kilka pytań dotyczących moich obaw...
    Powiedzcie mi bo po raz pierwszy robie tes ovu... staram sie juz rok o 2 dziecko i nic. Wczoraj ok 20 zrobiłam test z ovu (kupiony w rossmanie)i miałam jedna kreskę mocną i jedna bardzo bladziutką - w instrukcji pisało że brak kreski lub bardzo jasna znaczy ze nie ma ovulacji, wiec jak to mozliwe ze sie wogole pojawiła..? blada bo blada ale jest... Test robiłam w 14dc a cykle mam 31 dniowe.
    I mój drugi problem

Mam 3 letniego syna. Piwrwsza ciaże poroniłam w 11tc. Od porodu Synka odkąd dostałam pierwsza miesiaczke mam dziwne plamienia po okresie, tzn okres konczy mi sie po 5 dniach i pozniej mam do połowy cyklu brudzenie... byłam u 4 ginekologów i nikt nie stwierdził NIC. ze niby wszystko ok.... czy to mozliwe by takie cos było normą? Dodam ze plamienia nie są czerwone a brazowe... takie typowe brudzenie - jakby oczyszczanie sie macicy ;/ sama juz nie wiem gdzie szukac pomocy.

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ