owulacja???
-
Hej,
sorki za glupie pytanie....
sadzicie ze ovu mogla byc 16dc czy dzisiejsza tempka za niska?
mialam wszystkie objawy: sluz, szyjka. teraz szyjka coraz nizej i coraz bardzije zamknieta a sluzu roazicaliwego dzis brak....wiec jestem ciekawa czy ovu byla czy tez w ostatniej chwili skapitulowala
https://ovufriend.pl/graph/36175e50fc78f17aed3f7bd868a8d592Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 09:07
-
ja sie ovu w tym cyklu nie doczekam....wydaje mi sie ze moze byla 1 dc tylko te tempki w 1 fazie cos za wysokie. oczywiscie ja i na to znalazlam wytlumaczenie : bylismy w PL, inny tryb dnia, dzieci mocno chore, zle spalam, nerwy, stres itp. no nie wiem.....
-
Vanessa, temp. tak ale poza nia nic innego by nie wskazywalo na owu szyjka, sluz, test ovu). w poprzednich cyklach tez nei mialam jakiegos wielkiego skoku podczas/przed/po ovu. temp. mi zawsze stopniowo rosla, ale mialam wyraznie nizsze temp w pierwszej fazie cyklu.
no nic...zobaczymy co jutro bedzie -
Witam,
Mam pewien dylemat. Byłam dziś u ginekologa, który powiedział mi, że raczej ovu nie będzie, bo już 15 dzień cyklu, a tu żaden pęcherzyk nie kwapi się do wzrostu Ostatnio patrząc na wykres, to ovu była 26 dnia, a gin powiedział, że to niemożliwe, że tak późno i 10 to za krótko na II fazę cyklu. Co wy o tym sądzicie? -
zmien gina.
przeciez owu moze sie przesunac. mi w styczniu pojawila sie dopiero 26dc!!! zdarza sie. a jesli masz krotka faze lutealna, to moze by ci ten doktorek jakies badania zlecil, by pozim hormonow zbadac? chyba wit.B dobrze dziala na sluz i wydluzenie fazy lutealniej, ale nie jestem pewna.
masz jakis wykres?? -
beszka wrote:Vanessa, temp. tak ale poza nia nic innego by nie wskazywalo na owu szyjka, sluz, test ovu). w poprzednich cyklach tez nei mialam jakiegos wielkiego skoku podczas/przed/po ovu. temp. mi zawsze stopniowo rosla, ale mialam wyraznie nizsze temp w pierwszej fazie cyklu.
no nic...zobaczymy co jutro bedzie
testy owu nie są wyznacznikiem owulacji. -
anneke wrote:Witam,
Mam pewien dylemat. Byłam dziś u ginekologa, który powiedział mi, że raczej ovu nie będzie, bo już 15 dzień cyklu, a tu żaden pęcherzyk nie kwapi się do wzrostu Ostatnio patrząc na wykres, to ovu była 26 dnia, a gin powiedział, że to niemożliwe, że tak późno i 10 to za krótko na II fazę cyklu. Co wy o tym sądzicie?anneke lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Przecież sluz był a temp. po owulce może wzrosnąć do 3-4 dni albo 2-3 dni przed owulacją. Najpierw wyznacza sie szczyt sluzu, potem linie podstawową/pomocniczą i dopiero wyznacza skok temp. i nie zawsze jest to na drugi dzień po śluzie.
testy owu nie są wyznacznikiem owulacji.
to kiedy bys u mnie ovu wyznaczyla? bo mnei sie wydawalo ze 16 dc powinnammiec, ale dzisiejszy test ovu mnei zmylil...nie wiem co jest grane
anneke, pompon lubią tę wiadomość
-
Kochana żaden program ani żadna metoda obserwacji cyklu nie wyznacza dnia owulacji to można tylko podczas monitoringu. Jedyne co to można określić okres płodny i dni najbardziej płodne a takie wystepują najbliżej szczytu sluzu natomiast okres płodny zaczyna się od pojawienia sie śluzu do 3-4 wyższej temp (leżących nad linią podstawową ale OF jej nie wyznacza) po szczycie śluzu. Dzisiaj masz pierwszą wyższą temp. czyli nadal okres płodny trwa u Ciebie.
-
vanessa wrote:Mysle tak samo jak beszka zmień lekarza. owulacja może wystąpić nawet po 30 dniu cyklu a fl może trwać nawet 2 dni ale wiadomo nie jest to dobry objaw i to sie leczy. Moja fl trwa najczęściej 8 dni i wiem że to za krótko ale jeżeli tak jest to podejmuje sie odpowiednie kroki.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz. Pewnie zmienię, teraz byłam na kontrolnym badaniu. Dopiero od 4 miesięcy mam znowu miesiączkę, wcześniej z powodu nowotworu piersi byłam w stanie menopauzy. Poczekam jeszcze 2 miesiące, podobno pół roku to dobry czas na regeneracje. poza tym u mnie sporo opcji leczenia jest na starcie wyeliminowane- np. leczenie hormonalne. W takim razie dalej monitoruję, zobaczymy co się będzie działo. Tendencja spadkowa, także mam nadzieje, że w końcu długość cyklu się wyrówna. -
Witam,
Dziewczyny może Wy mi pomożecie:) A mianowicie od marca gin szuka przyczyn mojej "niemożności" zajścia w ciąże. A przyczyną okazał się brak owulacji Do tej pory brałam inofolic i mleczko pszczele... owulka wystąpiła w poprzednim cyklu huraa... no ale niestety nie udało się skoro znam już przyczynę odpuściliśmy z ginem leczenie na wakacje i zaczynam od września. Ale przechodząc do sedna... wczoraj 9dc pojawiło się brązowe plamienie, dzis doszedł do tego rozciągliwy piękny śluz ( nigdy nie miałam śluzu płodnego, nawet wiesiołek już na mnie nie działa) a pytanie moje brzmi - plamienie okołoowulacyjne (bo przypuszczam, że właśnie takie miałam wczoraj) występuje przed czy po owulacji? Dziś test owulacyjny wyszedł negatywny. Więc możliwe że owulka była tak wcześnie? W poprzednim cyklu była 15dc. Cykle mam 28dniowe -
Hej Dziewczyny! A ja mam do was takie pytanie, czy zdarzyła się wam owulacja w 10 dniu cyklu, mi ovu tak ją właśnie zaznaczył, test też wyszedł wtedy pozytywny. 8 i 9 dnia miałam nawet śluz taki rozciągliwy z domieszką krwi, ale myślałam, że to może pozostałości po miesiączce. Teraz jednak jak na to patrzę to myślę, że mógł to być śluz płodny. Tylko czy ta owulacja nie za wcześnie? Dodam, że zazwyczaj miałam cykle co 28 dni. Jednak to jest 2 cykl po poronieniu i może mi się coś poprzestawiało.
-