X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja a czas współżycia
Odpowiedz

Owulacja a czas współżycia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pszczola28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka . Mam pytanko kiedy pojawi mi się pik to współżyć w tym dniu i dwa dni później czy w dniu następnym po piku? Któraś może stosowało jakaś metodę i zaszła w ciążę ? :) jak jest z tą owulacja ona występuje po piku ok 24-36h i później jeszcze jest czy później już nie jest dostępna do zapłodnienia ?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak najwiecej w tym okresie 😄 ja zaszłam w ciąże z przytulania przed owulacja, tego dnia test był negatywny, było bzykanko, następnego dnia kreski ciemne, ale dużo wtedy pracowaliśmy oboje, taki mieliśmy napiety okres i stwierdziliśmy ze luzujemy i specjalnie „na dziecko” nie będziemy tego robić na sile, bo traci to urok starań jednak. A i tak się udało 😄 także jak kreska ciemna to możecie juz zacząć 😈

preg.png

Wysłany: 24 lipca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow mega gratulacje !!! No to jasne nie ma co na siłę z myślę że optymalnie będzie co drugi dzień w okresie owulacji żeby to jednak była przyjemna "robota"😂😂

Wysłany: 24 lipca 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym przytulaniu jeszcze później działaliście ?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola28 wrote:
    Po tym przytulaniu jeszcze później działaliście ?
    Właśnie nie, mieliśmy wtedy strasznie dużo pracy i przeprowadzkę, także naprawdę to był bardzo intensywny czas i przytulanko było dopiero jak się przeprowadziliśmy i wyluzowalismy 😄 a wtedy byłam już w ciazy! Także udało się z tego konkretnie jednego razu przed owulacja 😊❤️

preg.png

Wysłany: 25 lipca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ! Tak miało być 💙💙💙

Kat. lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ