Owulacja a ibuprofen
-
Hej dziewczyny. Dzisiaj na ovu jest porada, żeby unikać tabletki z ibuprofenem, bo hamuje owulację i utrudnia zagnieżdżanie się zarodka. Szczerze mówiąc nie miałam o tym zielonego pojęcia. W ostatnim czasie wzięłam około 4-5 tabletek z ibuprofenem , bo miałam wyrywanego zęba. Myślicie, że taka ilość może przekreślić owulację w tym miesiącu?
-
Też mnie to zastanowiło. Co prawda wiedziałam, że nie wolno brać ibuprofenu gdy już jest się w ciąży, ale zaskoczyło mnie tak samo, że pojawiło się to przy okazji okresu. Ale profilaktycznie przeszłam na Apap
-
Bo Ibuprofen jest szkodliwy, bezpieczny jest Apap, podobno można go brać nawet w ciąży. Ja niestety co miesiąc truję się Ibuprofenem od wielu lat bo różnych leków już próbowałam i tylko Ibuprom Max w połączeniu z No Spa Max jest w stanie trochę mi zmniejszyć ból miesiączkowy. Poza tymi dniami Ibuprofenu unikam, szkodzi też na żołądek.
-
kayama wrote:Bo Ibuprofen jest szkodliwy, bezpieczny jest Apap, podobno można go brać nawet w ciąży. Ja niestety co miesiąc truję się Ibuprofenem od wielu lat bo różnych leków już próbowałam i tylko Ibuprom Max w połączeniu z No Spa Max jest w stanie trochę mi zmniejszyć ból miesiączkowy. Poza tymi dniami Ibuprofenu unikam, szkodzi też na żołądek.
Cukierkowa lubi tę wiadomość
-