Owulacja dwa razy w jednym cyklu??!!??
-
Cześc Dziewczynki, pomóżcie mi bo nie rozumiem co się dzieje. Otóż cykle 27- 28 dniowe. Testy owulacyjne rozpoczętę 9dc.
9dc- negatywny
10dc- pozytywny - taki jak kontrolna ( przytulanko o 23:00)
11dc- pozytywny- mocniejsza niz kontrolna
12dc- negatywny- dużo słabsza niż kontrolna ( przytulanko o 9:30 rano)
13dc- negatywny
i teraz uwaga...
Dziś- 16dc zrobiłam test z nowego opakowania z ciekawości i wyszedł pozytywny!! Kreska bardzo mocna, mocniejsza dużo niz kontrolna jak w 11dc!
O co chodzi???
Pomóżcie!!
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Testy owulacyjne robi się tylko do pierwszego dnia gdy pojawi się test pozytywny, potem już nie, gdyż bardzo często wychodzą potem testy pozytywne. Jest to nawet napisane w ulotce informacyjnej, żeby zaprzestać robienia testów po pierwszym teście pozytywnym.
-
No właśnie nie do końca. Testy należy robić do pierwszego negatywnego, bo organizm może nawet kilka dni przygotowywać się do owulacji. Dopiero negatywny wynik po pozytywnych daje obraz, że owulacja była/będzie wkrótce. Hormon LH, którego obecność badają testy owulacyjne, osiąga pik 36-24 godziny przed owulacją, po czym jego stężenie się zmniejsza. Testy owulacyjne mogą wyjść pozytywne w późniejszej fazie cyklu ew. jeżeli poziom hcg ulega zwiększeniu.
[shaja88] - nie ma czegoś takiego jak dwie owulacje w jednym cyklu, to jest biologicznie niemożliwe. Być może data owulacji Ci się przesunęła.aga.just lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
Skoro niemożliwe to albo owulacja była 11-12dc albo to był fałszywy wynik i jest dziś tj 17dc. A jest możliwośc że zaszłam w ciąze 11dc i ten wczorajszy baardzo pozytywny wynik testu owu to już wpływ bety?? Test ciążowy dzis negatywny- ale to akurat nic dziwnego..
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -