X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja- pytanie
Odpowiedz

Owulacja- pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam cykl 28 dniowy, okres trwa 3 dni. Owulacja zgodnie z kalendarzem dzisiaj (14 dc). Kochaliśmy się z mężem w 11, 12 i 13 dc. Dziś tak się złożyło, że w ten szczególny dzień nie będzie na to szans. Czy komuś udało się zajść w ciążę przy stosunku przed owulacją? dodam, ze testy owulacyjne wychodzily pozytywne w 11 i 12 tc, dzis tez pozytywny ale testowa kreska jest ciemniejsza od kontrolnej. Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raskar90 wrote:
    Hej, mam cykl 28 dniowy, okres trwa 3 dni. Owulacja zgodnie z kalendarzem dzisiaj (14 dc). Kochaliśmy się z mężem w 11, 12 i 13 dc. Dziś tak się złożyło, że w ten szczególny dzień nie będzie na to szans. Czy komuś udało się zajść w ciążę przy stosunku przed owulacją? dodam, ze testy owulacyjne wychodzily pozytywne w 11 i 12 tc, dzis tez pozytywny ale testowa kreska jest ciemniejsza od kontrolnej. Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

U mnie testy pozytywne były w 15 i 16 dniu cyklu, a serduszkowalismy w 14,15 i 17 dniu cyklu. Udało się 😁
    Plemniki w dobrych warunkach żyją do 5 dni, więc spokojnie, mogło się udać 😁

• Kil Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to znaczy ze owu już była czy będzie? Wg aplikacji wczoraj wypadła :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2022, 18:49

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Dziewczyny czy to znaczy ze owu już była czy będzie? Wg aplikacji wczoraj wypadła :>
    Mi owulacja w aplikacji rzadko się zgadzała z testami owulacyjnymi, więc ja bym nie polegała a tym co aplikacja pokazuje :)

• Myszka85 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2022, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy jest to możliwe, mając cykle między 26 a 28 , żeby w 25 dniu mieć dzień płodny? Takie coś mi aplikacja pokazała ze owulacja i dni płodne, a jestem 4 dni przed okresem

• raskar90 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka85 wrote:
    Hej :) czy jest to możliwe, mając cykle między 26 a 28 , żeby w 25 dniu mieć dzień płodny? Takie coś mi aplikacja pokazała ze owulacja i dni płodne, a jestem 4 dni przed okresem

Chyba coś nie tak aplikacja pokazuje, nie mam pojęcia. Pytanie co wprowadzałaś do aplikacji w poprzednich cyklach? Ale co do owulacji to najlepiej polegać na własnej obserwacji ciała, można dodać ewentualnie testy owulacyjne albo lepiej monitorować u lekarza :)

Mama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).

👧 10.2016 ❤️
    👧 01.2019 ❤️

👧/🧑 ???
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ