Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring
-
Hej,
Jestem tu nowa i nie znalazłam takiego tematu, a jeśli się mylę to proszę o podanie linka.
Miałam pierwszy cykl z CLO i w związku z tym monitoring. 10 dc miałam pęcherzyk 14mm, potem byłam 15 dc i lekarka nie widziała już pęcherzyka, stwierdziła, że było owulacja bo jest płyn w zatoce Douglasa. Tymczasem zaobserwowałam u siebie wzrost temperatury dopiero w 22dc i ovufriend zaznaczył mi owulke na 21dc. Dodatkowo w 19 dc widziałam rozciągliwy śluz... Dodam, że zwykle cykle maja u mnie ok 31-32 dni. Nie wiem co o tym myśleć, czy możliwe, że lekarka pomyliła się co do owulacji? Miałyście takie przypadki, że monitoring wskazywał jedno a objawy (temp. śluz) co innego? -
Ja jestem takim przypadkiem. Monitoring w 15dc i pecherzyk mial peknac w tym dniu lub dzien wczesniej. Ale nijak sie to ma do testu owu i skoku temp. Z reszta zobacz sobie moj wykres. Wczoraj mialam dokuczliwe bole jajnika owulacyjne i test pozytywny przedwczoraj a dzis skok. Takze tez niewiem co o tym myslec. Moze uda mi sie jeszcze raz isc na monitoring zeby zobaczyc co z tym pecherzykiem bo moze nie pekl a cialko zolte pracuje i dlatego skok byl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:23
-