X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring
Odpowiedz

Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misialova Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem tu nowa i nie znalazłam takiego tematu, a jeśli się mylę to proszę o podanie linka.
    Miałam pierwszy cykl z CLO i w związku z tym monitoring. 10 dc miałam pęcherzyk 14mm, potem byłam 15 dc i lekarka nie widziała już pęcherzyka, stwierdziła, że było owulacja bo jest płyn w zatoce Douglasa. Tymczasem zaobserwowałam u siebie wzrost temperatury dopiero w 22dc i ovufriend zaznaczył mi owulke na 21dc. Dodatkowo w 19 dc widziałam rozciągliwy śluz... Dodam, że zwykle cykle maja u mnie ok 31-32 dni. Nie wiem co o tym myśleć, czy możliwe, że lekarka pomyliła się co do owulacji? Miałyście takie przypadki, że monitoring wskazywał jedno a objawy (temp. śluz) co innego?

• iwi87 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem takim przypadkiem. Monitoring w 15dc i pecherzyk mial peknac w tym dniu lub dzien wczesniej. Ale nijak sie to ma do testu owu i skoku temp. Z reszta zobacz sobie moj wykres. Wczoraj mialam dokuczliwe bole jajnika owulacyjne i test pozytywny przedwczoraj a dzis skok. Takze tez niewiem co o tym myslec. Moze uda mi sie jeszcze raz isc na monitoring zeby zobaczyc co z tym pecherzykiem bo moze nie pekl a cialko zolte pracuje i dlatego skok byl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:23

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ