X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring
Odpowiedz

Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misialova Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem tu nowa i nie znalazłam takiego tematu, a jeśli się mylę to proszę o podanie linka.
    Miałam pierwszy cykl z CLO i w związku z tym monitoring. 10 dc miałam pęcherzyk 14mm, potem byłam 15 dc i lekarka nie widziała już pęcherzyka, stwierdziła, że było owulacja bo jest płyn w zatoce Douglasa. Tymczasem zaobserwowałam u siebie wzrost temperatury dopiero w 22dc i ovufriend zaznaczył mi owulke na 21dc. Dodatkowo w 19 dc widziałam rozciągliwy śluz... Dodam, że zwykle cykle maja u mnie ok 31-32 dni. Nie wiem co o tym myśleć, czy możliwe, że lekarka pomyliła się co do owulacji? Miałyście takie przypadki, że monitoring wskazywał jedno a objawy (temp. śluz) co innego?

• iwi87 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem takim przypadkiem. Monitoring w 15dc i pecherzyk mial peknac w tym dniu lub dzien wczesniej. Ale nijak sie to ma do testu owu i skoku temp. Z reszta zobacz sobie moj wykres. Wczoraj mialam dokuczliwe bole jajnika owulacyjne i test pozytywny przedwczoraj a dzis skok. Takze tez niewiem co o tym myslec. Moze uda mi sie jeszcze raz isc na monitoring zeby zobaczyc co z tym pecherzykiem bo moze nie pekl a cialko zolte pracuje i dlatego skok byl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:23

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ