X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring
Odpowiedz

Owulacja (skok) 6 dni później niż wskazuje to monitoring

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misialova Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem tu nowa i nie znalazłam takiego tematu, a jeśli się mylę to proszę o podanie linka.
    Miałam pierwszy cykl z CLO i w związku z tym monitoring. 10 dc miałam pęcherzyk 14mm, potem byłam 15 dc i lekarka nie widziała już pęcherzyka, stwierdziła, że było owulacja bo jest płyn w zatoce Douglasa. Tymczasem zaobserwowałam u siebie wzrost temperatury dopiero w 22dc i ovufriend zaznaczył mi owulke na 21dc. Dodatkowo w 19 dc widziałam rozciągliwy śluz... Dodam, że zwykle cykle maja u mnie ok 31-32 dni. Nie wiem co o tym myśleć, czy możliwe, że lekarka pomyliła się co do owulacji? Miałyście takie przypadki, że monitoring wskazywał jedno a objawy (temp. śluz) co innego?

• iwi87 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem takim przypadkiem. Monitoring w 15dc i pecherzyk mial peknac w tym dniu lub dzien wczesniej. Ale nijak sie to ma do testu owu i skoku temp. Z reszta zobacz sobie moj wykres. Wczoraj mialam dokuczliwe bole jajnika owulacyjne i test pozytywny przedwczoraj a dzis skok. Takze tez niewiem co o tym myslec. Moze uda mi sie jeszcze raz isc na monitoring zeby zobaczyc co z tym pecherzykiem bo moze nie pekl a cialko zolte pracuje i dlatego skok byl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:23

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ