X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja watpliwosci
Odpowiedz

Owulacja watpliwosci

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pelnanadzieji88 Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moze ktoras. Was badala w okresie okolowulacyjnym estradiol i Lh ja w 17 dniu cyklu zbadalam i wynik jest taki estradiol 267 Lh 33 nie wiem cY ta owulacja juz byla czy dopiero bedZie paski owulacyjne jeszcze nie sa pozytywne ( albo i sa ciezko mi
    To zinterpretowac) z koleji nie bylo jeszcze spadku temp bo utrzymuje sie na granicy 36,9 a owulacje mam w okolicy 20 dnia ( przynajmniej tak mysle) sluz plodny te sie pojawia

• Akte Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co się orientuję to estradiol, fsh i lh należy badać w 3-5 dc, potem już nie ma to sensu, natomiast do potwierdzenia przebytej owulacji można zbadać progesteron ok 7dpo

co do testów owulacyjnych, to po raz pierwszy w tym cyklu chciałam je robić i każdy mi wychodzi negatywny
    niby zgodnie z instrukcją 2 kreski oznaczają pozytyw, ale większość dziewczyn tu pisze, że pozytywny jest wtedy, gdy kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej, więc zgodnie z tym moje są negatywne....

Wysłany: 30 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akte wrote:
    Z tego, co się orientuję to estradiol, fsh i lh należy badać w 3-5 dc, potem już nie ma to sensu, natomiast do potwierdzenia przebytej owulacji można zbadać progesteron ok 7dpo

co do testów owulacyjnych, to po raz pierwszy w tym cyklu chciałam je robić i każdy mi wychodzi negatywny
    niby zgodnie z instrukcją 2 kreski oznaczają pozytyw, ale większość dziewczyn tu pisze, że pozytywny jest wtedy, gdy kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej, więc zgodnie z tym moje są negatywne....

Wysłany: 30 listopada 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam to w celu oceny dojezalosci pecherZyka

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ