Owulacja zmienną jest?
-
Dziewczyny pomóżcie! Pytanie niby proste, ale ja już zgłupiałam... Czy zawsze macie owu w tym samym dniu cyklu? Ewentualnie jakie są wasze rozbieżności? Przez pół roku się obserwowałam, mierzyłam temperaturę itd. Przez te 6 cykli OF wyznaczał mi owulację w 17 dc. Zaprzestalam obserwacji, bo musiałam poddać się operacji ginekologicznej, która miała miejsce w okresie okołoowulacyjnym. Miesiączka przyszła w terminie. Kolejny cykl i tu niespodzianka, w 12 dc ból jajnika identyczny z owulacyjnym. Śluzu niestety nie obserwowałam z racji szwów i ogólnego dyskomfortu w okolicach miejsc intymnych. Czy to normalne żeby owulacja tak przesunęła się w czasie? Jak jest u Was?
-
nick nieaktualnyPrzy operacji to bardzo prawdopodobne ze coś się poprzestawiało, nawet jesli wczesniej owulacje zawsze miałaś tego samego dnia, to teraz może być inaczej, przyspieszona lub opóźniona przez stres i inne sprawy związane z operacja, jesli masz wczesniej owulacje powinnaś i okres dostać wcześniej o tyle samo dni.
-
Cześć dziewczyny jestem nowa na forum powiedzcie mi o co kaman z ta owulką. Wg. kalendarze OF została wyznaczona na 18 dc z czego ja szyjke miekka i otwarta miałam kolo 14 dc a moze cos poplatałam sluz rozciagliwy takze był w tych granicach. wczesniej OF wyznaczyl owu na 10 dc a teraz nagla zmiana na 18 bo cos z temp niby tak wyszło wytlumaczy mi ktos ? moze spojrzycie na moj wykres i cos podpowiecie?aaa a cykle z reguły nieregularne ostatnie dwa po 32 dni POzdrawiam wszystkie staraczki i szczesliwe mamusie :-*Sachmetka
-
nick nieaktualny
-